Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sladkokyselé kuře

Horké kuře v těstíčku, připravené na asijský způsob, zůstane nádherně křupavé i po přelití omáčkou. Ideální přílohou je rýže nebo rýžové nudle.

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Smažení 0:20
Asijská

Ingredience

    • 2–3 větší kuřecí prsíčka bez kůže a kostí (celková hmotnost asi 400g)
    • 1 lžíci sójové omáčky
    • 2 lžičky sezamového oleje
    • slunečnicový olej na fritování + 3 lžíce oleje na osmahnutí zeleniny
    • těstíčko tempura (návod najdete v receptu na zeleninu)
    • 1 malou červenou papriku bez semínek, nakrájenou na větší kusy
    • 1 středně velkou mrkev, pokrájenou na tenké šikmé plátky
    • 2 velké stroužky česneku, utřené
    • 2 lžičky čerstvě nasekaného zázvoru


    Na omáčku:

    • 3 lžíce sójové omáčky
    • 3 lžíce bílého vinného octa
    • 3 lžíce sherry
    • 1 lžíci světle hnědého cukru
    • 1 lžičku kukuřičné mouky
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

1. Kuře nakrájejte na menší kousky a smíchejte je se sójovou omáčkou a sezamovým olejem.  Do misky si připravte těstíčko tempura. Velký talíř vyložte kuchyňským papírem.

2. Ve fritovacím hrnci rozpalte olej na 180 stupňů. Několik kousků kuřete obalte v těstíčku a pak je vložte do oleje; nejlíp to jde děrovanou naběračkou nebo s pomocí kleští. Hrnec by neměl být přeplněný! Smažte, dokud kousky nezhnědnou a nebudou křupavé – tedy asi dvě minuty. Hlídejte si, aby byl olej před každou další dávkou masa dostatečně rozpálený. Osmažené kousky kuřete pokládejte na talíř vyložený kuchyňskými ubrousky - odsají přebytečný tuk.

3. Rozpalte pánev wok, nalijte na ni tři lžíce oleje a rychle, tak tři minuty, osmahněte zeleninu s česnekem a zázvorem. Suroviny na omáčku zamíchejte se 100 ml vody a přidejte do woku. Vařte, dokud nevznikne krásně hebká a lesklá omáčka; nemělo by to trvat déle než tři minuty. Ještě minutu povařte a potom ji už jen nalijte na kousky kuřete a podávejte. Sladkokyselé kuře chutná nejlépe s rýží.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Thajské menu

Thajské menu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nikdy jsem moc nechápala, jak se dělají jídla z asijských restaurací. Když jsem zkusila tento recept, pochopila jsem. Je to dokonalá souhra chutí. Ta zeleninka je tam výborná.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.25
Obrazek uzivatele
kde seženu těstíčko tempura?
Obrazek uzivatele
Opravdu výborné, jako z čínské restaurace, ale o něco " elegantnější".

Přidat komentář