
Uživatelský
recept
recept
maminčin medovník možno péct perníčky
Popis receptu:
výborný recept na vánoční perníčky
Autor: Jiřina Vilímová
Počet porcí: 20
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
10-15 dkg másla, 3 lžíce medu, víc ne, po medu perníčky tvrdnou, 40 dkg moučkového cukru, 1 čajová lžička skočice, 4 vejce, 65-70 dkkg hladké mouky, citr.kůra, 1 čajová lžička sody bikarbony, dávám raději 2 lž.perníkového koření.
Takto jsou perníčky po upečení dost světlé, příště raději přidat kakao, nebo čokoládu.
Malé tavary se pečou jen 7 minut, větší déle, nutno hlídat!
Vytáhnout z trouby, potřít rozšlehaným vejcem a vrátit na chvíli do teouby.
Poleva: 1 bílek,trošku Solamylu se šťávou z půlky citronu vyšlehat a postupně přidávat 2 - 3x prosetý moučkový cukr cca 13 dkg. Nejlepší je použít ruční šlehač. Pokud se nespotřebuje, dobré dát do misky Tupp.zavřít, dát do lednice, v pžípadě potřeby prošlehat.
Příprava jídla
V konvičce Tupp.v MVT rozpustit na několikrát tuk, cukr, med, skořici, čokoládu nebo kakao až je pasta. V původním receptu je, že se to má dělat nad párou...vmíchat rozšlehaná vejce a nakonec mouku s kypřidlem. Propracovat metlami. Zdá se to hrozně řídké a lepivé. Dát do misky na kynutí a vložit do lednice. Druhý den je to těsto s kterým se opravdu výborně pracuje. Vykrajených tvarů bylo na víc, než 4 plechy.
Příště víc šetřit místem na plechu! Nejlepší je péct na pečicím papíře pomoučněném hladkou moukou. Při vyndáváním opravdu pozor, perníčky sklouzávají úplně samovolně!
Přidat komentář