maminčin medovník možno péct perníčky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

maminčin medovník možno péct perníčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

máslo 10
med 3 PL
ne víc
mouka pšeničná hladká 65
citronová kůra
skořice 1 PL
vejce 4 ks
moučkový cukr 40
jedlá soda 1 PL
perníkové koření 1 PL
Na polevu
bílek 1 ks
Solamyl
citronová štáva
z půlky citronu
moučkový cukr 13
V konvičce Tupp.v MVT rozpustit na několikrát tuk, cukr, med, skořici, čokoládu nebo kakao až je pasta. V původním receptu je, že se to má dělat nad párou...vmíchat rozšlehaná vejce a nakonec mouku s kypřidlem. Propracovat metlami. Zdá se to hrozně řídké a lepivé. Dát do misky na kynutí a vložit do lednice. Druhý den je to těsto s kterým se opravdu výborně pracuje. Vykrajených tvarů bylo na víc, než 4 plechy. Příště víc šetřit místem na plechu! Nejlepší je péct na pečicím papíře pomoučněném hladkou moukou. Při vyndáváním opravdu pozor, perníčky sklouzávají úplně samovolně!

Obchod Apetit