0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

maminčin medovník možno péct perníčky

maminčin medovník možno péct perníčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 52405 kcal
Bílkoviny 971 g
Sacharidy 9353 g
Tuky 1005 g
Vláknina 790 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 10
med 3 PL
ne víc
mouka pšeničná hladká 65
citronová kůra
skořice 1 PL
vejce 4 ks
moučkový cukr 40
jedlá soda 1 PL
perníkové koření 1 PL
Na polevu
bílek 1 ks
Solamyl
citronová štáva
z půlky citronu
moučkový cukr 13
V konvičce Tupp.v MVT rozpustit na několikrát tuk, cukr, med, skořici, čokoládu nebo kakao až je pasta. V původním receptu je, že se to má dělat nad párou...vmíchat rozšlehaná vejce a nakonec mouku s kypřidlem. Propracovat metlami. Zdá se to hrozně řídké a lepivé. Dát do misky na kynutí a vložit do lednice. Druhý den je to těsto s kterým se opravdu výborně pracuje. Vykrajených tvarů bylo na víc, než 4 plechy. Příště víc šetřit místem na plechu! Nejlepší je péct na pečicím papíře pomoučněném hladkou moukou. Při vyndáváním opravdu pozor, perníčky sklouzávají úplně samovolně!
Autor: ina.vilimova

Obchod Apetit