Morčacie v hríbovej omáčke

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Morčacie v hríbovej omáčke

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

krůtí stehna 1.5 kg
žampiony 0.5 kg
houby 1
sušené, přes noc namočené ve vodě
víno bílé 0.5 l
smetana na vaření 0.5 l
šalotka 300 g
bylinky
zelené (petržel, tymián)
česnek
hořčice 1 PL
pepř
sůl
nové koření
bobkový list
Mäso nakrájame na kocky, šampiňóny na plátky. Šalotku očistíme, väčšie kusy prepolíme, petržlen nasekáme. Na olej hodíme šampiňóny a restujeme pokiaľ jemne nezmenia farbu a nerozvoňajú sa. Pridáme šalotky premiešame a prehrejeme. Pridáme mäso, polovicu pripraveného vína, sušene hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené, lyžicu horčice a všetky koreniny, len petržlenovej vňate použijeme len polovicu. Pod pokrievkou dusíme približne jednu hodinu Tri lyžice hladkej múky nasucho opražíme a do hladka rozmiešame v smotane na varenie. Pridáme k mäsu spolu z druhou polovicou bieleho vína a petrlenovej vňate. Chuť omáčky ešte dokončíme pridaním lyžice cukru. Varíme ešte päť až desať minút. Celková chuť omáčky sa naplno rozvinie až istý čas po skončení varenia. Môže za to víno pridané ku koncu, takže je dobré jedlo aspoň na hodinu odložiť a až potom začať servírovať Mäkké kúsky morčacieho mäsa vo výraznej hríbovej omáčke s jemnou dochuťou vína. Žemľové knedle výborne doplnili toto jednoduché ale vynikajúce jedlo. Opäť ďakujem skvelým kuchárom od Medveďa http://baranek.blog.sme.sk/
Autor: kapko

Obchod Apetit