Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře v krémové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 28
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1598 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 41 g
Tuky 85 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře + smetanová omáčka = spokojení strávníci! Kuře v krémové omáčce servírujte s křupavou bagetou. Ale věříme, že si recept natolik oblíbíte, že vymyslíte i jiné kombinace a přílohy. Nám k žampionové omáčce chutnají krátké těstoviny, bramborové pusinky nebo zkuste kuře v krémové omáčce zapéct s bramborovou kaší.

Suroviny

ghí 3 PL
+ trocha na opečení hub
na kousky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
střední, nakrájená na klínky
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
vývar kuřecí 300 ml
suché
hořčice dijonská 2 ČL
hnědé, na čvrtky
bylinky
nasekané na ozdobení (pažitka, petrželka…)

Postup

1

V pánvi rozehřejte 2 lžíce přepuštěného másla, přidejte osolené a opepřené kuře (pokud máte menší pánev, postupujte po dávkách, maso se musí opékat, ne dusit) a opékejte na středním ohni dozlatova. Pak vyjměte děrovanou lžící z pánve a odložte stranou.

2

Do uvolněné pánve dejte lžíci másla a opečte na něm cibuli, dokud nezměkne, po chvíli přidejte česnek. Přilijte vývar a víno a vařte prudším varem 10–15 minut, aby se odpařila chuť alkoholu.

3

Přidejte smetanu a hořčici a vařte další 3 minuty, aby omáčka mírně zhoustla.

4

Na další pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm houby dozlatova. Přidejte je do omáčky. Posypte bylinkami a podávejte nejlépe s bagetou.

NA PŘÍŠTĚ

JAK TO ZAMRAZIT? 
Před zmrazením nechte směs zcela vychladnout, po vyndání z mrazáku nechte povolit přes noc v lednici. Pokud omáčka po rozmrznutí trochu zhrudkovatí, zašlehejte do ní dalších pár lžic smetany.

JAK TO DÁL VYUŽÍT?

Do těstovin
Uvařte krátké těstoviny typu fusilli, penne nebo farfalle, na posledních pár minut vaření k nim přihoďte nakrájenou kadeřavou kapustu. Slijte a promíchejte s kuřetem v krémové omáčce, přesuňte do zapékací mísy. Pokropte trochou smetany, posypte strouhaným parmazánem a dejte zapéct.

Do koláče
Opečte na pánvi pancettu, pak přidejte ke kuřeti společně s několika lžícemi crème fraîche a mraženou zeleninou (růžičky brokolice, hrášek) a zapečte pod pokličkou z listového těsta nebo případně pod čepicí z bramborové kaše.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...