0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v krémové omáčce

Kuře v krémové omáčce

4.4 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1509 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 43 g
Tuky 73 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře + smetanová omáčka = spokojení strávníci!

Suroviny

máslo 3 PL
přepuštené, a trocha navíc na opečení hub
kuřecí prsa 500 g
na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
střední, nakrájená na klínky
česnek 3 stroužek
na tenké plátky
vývar kuřecí 300 ml
víno bílé 100 ml
suché
smetana 100 ml
ke šlehání (33%)
hořčice 2 ČL
dijonská
žampiony 350 g
hnědé, na čvrtky
bylinky
nasekané na ozdobení (pažitka, petrželka…)

Postup

1

V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte osolené a opepřené kuře (pokud máte menší pánev, postupujte po dávkách, maso se musí opékat, ne dusit) a opékejte na středním ohni dozlatova. Pak vyjměte děrovanou lžící z pánve a odložte stranou.

2

Do uvolněné pánve dejte lžíci másla a opečte na něm cibuli, dokud nezměkne, po chvíli přidejte česnek. Přilijte vývar a víno a vařte prudším varem 10–15 minut, aby se odpařila chuť alkoholu.

3

Přidejte smetanu a hořčici a vařte další 3 minuty, aby omáčka mírně zhoustla.

4

Na další pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm houby dozlatova. Přidejte je do omáčky. Posypte bylinkami a podávejte nejlépe s bagetou.

NA PŘÍŠTĚ

JAK TO ZAMRAZIT? 
Před zmrazením nechte směs zcela vychladnout, po vyndání z mrazáku nechte povolit přes noc v lednici. Pokud omáčka po rozmrznutí trochu zhrudkovatí, zašlehejte do ní dalších pár lžic smetany.

JAK TO DÁL VYUŽÍT?

Do těstovin
Uvařte krátké těstoviny typu fusilli, penne nebo farfalle, na posledních pár minut vaření k nim přihoďte nakrájenou kadeřavou kapustu. Slijte a promíchejte s kuřetem v krémové omáčce, přesuňte do zapékací mísy. Pokropte trochou smetany, posypte strouhaným parmazánem a dejte zapéct.

Do koláče
Opečte na pánvi pancettu, pak přidejte ke kuřeti společně s několika lžícemi crème fraîche a mraženou zeleninou (růžičky brokolice, hrášek) a zapečte pod pokličkou z listového těsta nebo případně pod čepicí z bramborové kaše.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč