0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v krémové omáčce

Kuře v krémové omáčce

3.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 871 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 32 g
Tuky 68 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře + smetanová omáčka = spokojení strávníci!

 

Suroviny

máslo 3 PL
přepuštené, a trocha navíc na opečení hub
500 g
kuřecí prsní řizek nakrájený na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
střední, nakrájená na klínky
česnek 3 stroužek
na tenké plátky
vývar kuřecí 300 ml
víno bílé 100 ml
suché
smetana 100 ml
ke šlehání (33%)
hořčice 2 ČL
dijonská
350 g
žampion hnědý, na čvrtky
bylinky
nasekané na ozdobení (pažitka, petrželka…)

1 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte osolené a opepřené kuře (pokud máte menší pánev, postupujte po dávkách, maso se musí opékat, ne dusit) a opékejte na středním ohni dozlatova. Pak vyjměte děrovanou lžící z pánve a odložte stranou.

2 Do uvolněné pánve dejte lžíci másla a opečte na něm cibuli, dokud nezměkne, po chvíli přidejte česnek. Přilijte vývar a víno a vařte prudším varem 10–15 minut, aby se odpařila chuť alkoholu. Přidejte smetanu a hořčici a vařte další 3 minuty, aby omáčka mírně zhoustla.

3 Na další pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm houby dozlatova. Přidejte je do omáčky. Posypte bylinkami a podávejte nejlépe s bagetou.

NA PŘÍŠTĚ

JAK TO ZAMRAZIT? 
Před zmrazením nechte směs zcela vychladnout, po vyndání z mrazáku nechte povolit přes noc v lednici. Pokud omáčka po rozmrznutí trochu zhrudkovatí, zašlehejte do ní dalších pár lžic smetany.

JAK TO DÁL VYUŽÍT?

Do těstovin
Uvařte krátké těstoviny typu fusilli, penne nebo farfalle, na posledních pár minut vaření k nim přihoďte nakrájenou kadeřavou kapustu. Slijte a promíchejte s kuřetem v krémové omáčce, přesuňte do zapékací mísy. Pokropte trochou smetany, posypte strouhaným parmazánem a dejte zapéct.

Do koláče
Opečte na pánvi pancettu, pak přidejte ke kuřeti společně s několika lžícemi crème fraîche a mraženou zeleninou (růžičky brokolice, hrášek) a zapečte pod pokličkou z listového těsta nebo případně pod čepicí z bramborové kaše.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit