Nepečený krémový dort s pomeranči

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Nepečený krémový dort s pomeranči

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

sušenky 200 g
oblíbené, plus trocha navíc
máslo 85 g
smetana ke šlehání 2
40%
sušená pomerančová kůra
nastrouhaná, z jednoho BIO pomeranče
želatina 1
v prášku, vhodná k vaření, např. Dr. Oetker
krupicový cukr 80 g
200 g
smetanový sýr
mascarpone 200 g
pomerančový likér 4 PL
pomeranč 1 plátek
na ozdobu
Nahrubo rozdrťte sušenky a v míse je promíchejte s máslem. Pokryjte směsí dno rozevírací dortové formy a upěchujte. Dejte na 30 minut odpočinout do chladničky. V případě, že je rozpálená trouba, dejte na 5 minut do trouby upéct.V malém rendlíku přiveďte k varu smetanu spolu s pomerančovou kůrou a želatinou. Odstavte a nechte chvilku stát, aby se uvolnilo co nejvíc vonných silic. Smetanový sýr a mascarpone prošlehejte s cukrem, přidejte pomerančový likér a vymíchejte na hladký krém. Přilijte i pomerančovou smetanu a opět důkladně promíchejte. Krém naneste na sušenkový základ, uhlaďte a dejte alespoň na čtyři hodiny, ale klidně i přes noc vychladit. Ozdobte plátkem pomeranče. Něco navíc: aké sušenky použít na základ? Výborné jsou Club BeBe sušenky s máslovou příchutí. V anglosaských zemích se ale často používají takzvané digestivní sušenky

Obchod Apetit