Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nepečený krémový dort s pomeranči

Popis receptu: 
Nepečený krémový dort s pomeranči
Autor: Jana Vachova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    200 g oblíbených sušenek (viz Něco navíc) 85 g másla 2 kelímky 40% smetany ke šlehání nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče 1 sáček želatiny v prášku (musí být taková, abyste ji mohli vařit; vyrábí například dr. Oetker) 80 g krupicového cukru 200 g smetanového krémového sýra (Fénix, Lučina, Philadelphia) 200 g mascarpone 4 lžíce pomerančového likéru plátek pomeranče na ozdobu; pro lesk ho můžete potřít zahřátým pomerančovým džemem

Příprava jídla

Nahrubo rozdrťte sušenky a v míse je promíchejte s máslem. Pokryjte směsí dno rozevírací dortové formy a upěchujte. Dejte na 30 minut odpočinout do chladničky. V případě, že je rozpálená trouba, dejte na 5 minut do trouby upéct.V malém rendlíku přiveďte k varu smetanu spolu s pomerančovou kůrou a želatinou. Odstavte a nechte chvilku stát, aby se uvolnilo co nejvíc vonných silic. Smetanový sýr a mascarpone prošlehejte s cukrem, přidejte pomerančový likér a vymíchejte na hladký krém. Přilijte i pomerančovou smetanu a opět důkladně promíchejte. Krém naneste na sušenkový základ, uhlaďte a dejte alespoň na čtyři hodiny, ale klidně i přes noc vychladit. Ozdobte plátkem pomeranče. Něco navíc: aké sušenky použít na základ? Výborné jsou Club BeBe sušenky s máslovou příchutí. V anglosaských zemích se ale často používají takzvané digestivní sušenky
REKLAMA

Přidat komentář