Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie
Komu by se chtělo v horku roztápět troubu? Nepečené cheesecaky nám poskytnou totéž potěšení jako jejich klasický protějšek. A s menší mírou námahy! V létě je zkrátka lednice nejlepší přítelkyní každého cukráře a cukrářky.
Obvykle připravujeme cheesecake do kulaté dortové formy, pokud ale chcete expresní variantu – třeba proto, že se blíží na poslední chvíli ohlášená návštěva a nemáte čas na dlouhé chlazení – můžete cheesecake připravit i jako pohár do skleničky. Úspěch je zaručen!
Vyzkoušejte podle videa náš nový cheesecake, který je inspirovaný panenkou Barbie.
Kulatý tvar cheesecaku není dogma, ani když chystáte větší dezert. Dobře se vám bude dort porcovat, když zvolíte podlouhlou obdélníkovou formu, jako jsme to udělali my v případě cappuccino cheesecaku, když jsme fotili dezerty s příchutí kávy.
- Potřebujete-li připravit větší množství porcí, můžete místo kulatého tvaru zvolit řezy. My v redakci Apetitu si nepečené cheesecake řezy s mučenkou vyzkoušeli v březnovém čísle 2019 a ze všech lahodných dezertů s tropickým ovocem, které jsme tehdy připravili, měly největší úspěch. Kombinace lehoučké náplně a sladkokyselého ovocného pyré byla báječně osvěžující.
- V letní sezoně můžete řezy místo mučenky ozdobit celými či rozmačkanými jahodami, malinovým či borůvkovým pyré nebo jen ozdobně poházet kuličkami rybízu.
- Zajímavou chuť získáte také, když na sušenkový základ nanesete pod krémovou náplň tenkou vrstvu rybízového rosolu (hezky se bude vyjímat i navrch) či angreštového džemu.
Zdroje: časopis Apetit, kuchařka Jahody z edice Apetit