Nepečený krémový dort s pomeranči

Nepečený krémový dort s pomeranči

3.5 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3259 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 230 g
Tuky 249 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Noblesní zakončení svátečního menu. Po všem vánočním pečení jistě uvítáte, že se náš dezert do trouby dávat nemusí. A navíc si ho můžete připravit den předem.

Suroviny

sušenky 200 g
oblíbené
máslo 85 g
smetana 2 bal
40%
sušená pomerančová kůra
z jendoho biopomeranče
1 bal
želatina v prášku musí být taková, abyste se mohla vařit
krupicový cukr 85 g
200 g
smetanový krémový sýr např. Fénix, Lučina, Philadelphia
mascarpone 200 g
pomerančový likér 4 PL
pomeranč 1 plátek
na ozdobu

Postup

1

Nahrubo rozdrťte sušenky a v míse je promíchejte s máslem. Pokryjte směsí dno rozevírací dortové formy a upěchujte. Dejte na 30 minut odpočinout do chladničky.

2

V malém rendlíku přiveďte k varu smetanu spolu s pomerančovou kůrou a želatinou. Odstavte a nechte chvilku stát, aby se uvolnilo co nejvíc vonných silic.

3

Smetanový sýr a mascarpone prošlehejte s cukrem, přidejte pomerančový likér a vymíchejte na hladký krém.

4

Přilijte i pomerančovou smetanu a opět důkladně promíchejte.

5

Krém naneste na sušenkový základ, uhlaďte a dejte alespoň na čtyři hodiny, ale klidně  i přes noc vychladit.

Ozdobte plátkem pomeranče.
 

Něco navíc:

Jaké sušenky použít na základ? Výborné jsou Club BeBe sušenky s máslovou příchutí. V anglosaských zemích se ale často používají takzvané digestivní sušenky, jako třeba ty od firmy McVitie’s, u nás je prodává například Robertson (www.robertson.cz). Základ připravujte jen ze sušenek, které máte opravdu rádi. Pokud vám nějaké doma leží delší dobu a nikomu nechutnají, věřte, že se jejich chuť v dortu nezmění.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit