Noblesní zakončení svátečního menu. Po všem vánočním pečení jistě uvítáte, že se náš dezert do trouby dávat nemusí. A navíc si ho můžete připravit den předem.
Suroviny
Postup
Nahrubo rozdrťte sušenky a v míse je promíchejte s máslem. Pokryjte směsí dno rozevírací dortové formy a upěchujte. Dejte na 30 minut odpočinout do chladničky.
V malém rendlíku přiveďte k varu smetanu spolu s pomerančovou kůrou a želatinou. Odstavte a nechte chvilku stát, aby se uvolnilo co nejvíc vonných silic.
Smetanový sýr a mascarpone prošlehejte s cukrem, přidejte pomerančový likér a vymíchejte na hladký krém.
Přilijte i pomerančovou smetanu a opět důkladně promíchejte.
Krém naneste na sušenkový základ, uhlaďte a dejte alespoň na čtyři hodiny, ale klidně i přes noc vychladit.
Ozdobte plátkem pomeranče.
Něco navíc:
Jaké sušenky použít na základ? Výborné jsou Club BeBe sušenky s máslovou příchutí. V anglosaských zemích se ale často používají takzvané digestivní sušenky, jako třeba ty od firmy McVitie’s, u nás je prodává například Robertson (www.robertson.cz). Základ připravujte jen ze sušenek, které máte opravdu rádi. Pokud vám nějaké doma leží delší dobu a nikomu nechutnají, věřte, že se jejich chuť v dortu nezmění.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rybí menu se svěžími citrusy(3 recepty )
- Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie(14 receptů )
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů )
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů )