Nepečený krémový dort s pomeranči

Nepečený krémový dort s pomeranči

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3259 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 230 g
Tuky 249 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Noblesní zakončení svátečního menu. Po všem vánočním pečení jistě uvítáte, že se náš dezert do trouby dávat nemusí. A navíc si ho můžete připravit den předem.

Suroviny

sušenky 200 g
oblíbené
máslo 85 g
smetana 2 bal
40%
sušená pomerančová kůra
z jendoho biopomeranče
1 bal
želatina v prášku musí být taková, abyste se mohla vařit
krupicový cukr 85 g
200 g
smetanový krémový sýr např. Fénix, Lučina, Philadelphia
mascarpone 200 g
pomerančový likér 4 PL
pomeranč 1 plátek
na ozdobu

1 Nahrubo rozdrťte sušenky a v míse je promíchejte s máslem. Pokryjte směsí dno rozevírací dortové formy a upěchujte. Dejte na 30 minut odpočinout do chladničky.

2 V malém rendlíku přiveďte k varu smetanu spolu s pomerančovou kůrou a želatinou. Odstavte a nechte chvilku stát, aby se uvolnilo co nejvíc vonných silic. Smetanový sýr a mascarpone prošlehejte s cukrem, přidejte pomerančový likér a vymíchejte na hladký krém. Přilijte i pomerančovou smetanu a opět důkladně promíchejte. Krém naneste na sušenkový základ, uhlaďte a dejte alespoň na čtyři hodiny, ale klidně  i přes noc vychladit. Ozdobte plátkem pomeranče.
 

Něco navíc:

Jaké sušenky použít na základ? Výborné jsou Club BeBe sušenky s máslovou příchutí. V anglosaských zemích se ale často používají takzvané digestivní sušenky, jako třeba ty od firmy McVitie’s, u nás je prodává například Robertson (www.robertson.cz). Základ připravujte jen ze sušenek, které máte opravdu rádi. Pokud vám nějaké doma leží delší dobu a nikomu nechutnají, věřte, že se jejich chuť v dortu nezmění.

 

 

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit