Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medové placičky

Národní specialitě, sladkým plackám pečeným bez tuku na pánvi, říkají Britové griddle scones. Na svých venkovských sídlech je opékali na železných pánvích; dnes si vystačí s těžkou pánvičkou s nepřilnavým povrchem a rovným dnem.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 12 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 1 lžíci prášku do pečiva
    • špetku mletého kardamomu (nebo skořice či skořicového cukru)
    • 25 g másla
    • 1 lžíci přírodního krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 70 ml mléka

    K podávání:

    • máslo
    • med

Příprava jídla

1. Mouku s práškem do pečiva a koření nasypte do mísy. Přidejte máslo a třete, aby vznikla drobenka. Přidejte cukr. Vejce s mlékem rozšlehejte v hrnku. Postupně přilévejte k mouce; nejdřív třete vařečkou a pak zpracujte rukama, abyste získali měkké, ale nelepivé těsto.

2. Na pomoučněné pracovní ploše těsto propracujte, rozdělte na tři díly a každý vyválejte na placku o výšce silnější mince. Rozřežte ji na čtvrtiny a na rozpálené pánvi nasucho postupně opékejte, až budou placky zlatavé a křupavé.

3. Podávejte s máslem a zakapané medem.

Nebojte se novinek Na koláče z pánve je skvělý krémový (šlehaný) med, který se dobře roztírá a díky tužší konzistenci nestéká.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.48

Přidat komentář