0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placičky z pohankové lámanky

Placičky z pohankové lámanky

3.8/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1250 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 189 g
Tuky 29 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohanka je až nekřesťansky dobrá, zkroťte ji na svůj talíř!

Suroviny

pohanka 200 g
lámanka
olivový olej
panenský, bio
cibule 2 ks
najemno
cuketa 200 g
nastrouhaná, lze nahradit pokrájenou kapustou - dle sezóny
mrkev 1 ks
nastrouhaná
sůl mořská
vejce 2 ks
česnek 3 stroužky
prolisovaný, podle chuti
majoránka (drhnutá) 1 hrst
malá hrst, rozemnuté
řasa nori 1 PL
lze nahradit malou hrstí sušené drcené kopřivy (nemusí být)

Postup

1

Pořádně umyjte lámanku: nalijte do ní asi 400 ml vody, rukou několikrát promněte a slijte – nejprve raději bez cedníku, protože v pohance někdy bývají zbytky tmavé, tvrdé pohankové slupky a ty by se v cedníku zachytily.

2

Lámanku přiveďte k varu v dvojnásobném množství osolené vody. Povařte několik minut (zhruba tři až pět) a nechte pod pokličkou dojít. V kastrolu rozehřejte trochu oleje, vsypte všechnu zeleninu a asi osm minut opékejte za občasného promíchávání. Osolte.

3

Do mírně vychladlé zeleniny přisypte povařenou pohankovou lámanku a vmíchejte vejce, česnek a majoránku, případně vločky nori nebo rozemnutou kopřivu.

4

Jestliže se vám směs zdá příliš řídká, můžete přidat trošku strouhanky nebo mouky (pokud chci placičky úplně bezlepkové, používám rýžovou). Tvarujte placičky; můžete je obalit v kukuřičné nebo běžné strouhance, aby byly pevnější. V nepřilnavé pánvi rozpalte olej a smažte placičky na středním plameni dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč