Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové placičky s uzeným lososem

Bramborové placičky s uzeným lososem

3.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1517 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 32 g
Tuky 87 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placky budou výborné i se sázeným nebo ztraceným vejcem. Jestli chcete zdravější verzi, smažte je na (silnostěnné nepřilnavé) pánvi jen slabě potřené olejem.

Suroviny

velká (asi 350g), pečlivě omytá
hořčice kremžská 1 PL
nebo křenová omáčka (krenex)
sůl
pepř
kousek
olej 1 PL
na smažení
losos 4 plátky
uzený
k podávání
pažitka
k podávání

Postup

1

Neoloupanou bramboru nastrouhejte na čistou utěrku a nad dřezem z ní vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nastrouhanou bramboru promíchejte s moukou a hořčicí nebo křenem, podle potřeby osolte a opepřete.

2

Směs rozdělte na osm kuliček a roztlačte je na placičky. Na velké pánvi rozehřejte olej i máslo a placičky postupně opékejte do zlatohněda a křupava; chce to dvě až tři minuty z každé strany.

3

Na každý talíř položte dvě placky, plátek lososa, kopeček smetany a pár stonků pažitky. Ihned podávejte.

Minimum tuku Možná v obchodě objevíte olej ve spreji. Velmi šikovná věc – potáhne pánev jemným filmem, na němž se bezvadně (a dietně!) smaží. Nebo pánev prostě potřete štětcem namočeným v oleji.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

18.03.2008 16:24
Recept se nachází v č.4/07, str.53

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...