Pěna z bílé čokolády

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Pěna z bílé čokolády

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

smetana ke šlehání 6
bílá čokoláda 125 g
kozí sýr 75 g
čerstvý, např. Chavroux
vanilkový lusk 1 ks
želatina 2
cukr 1 PL
brandy
Želé z fíků
fíky 250
sušené
víno bílé 1.5
želatina 10 g
plátková
med 1 PL
sušená pomerančová kůra 1 PL
strouhaná
Nakrájené fíky rozvaříme s vínem, medem a pomerančovou kůrou, rozmixujeme a vmícháme do nich želatinurozpuštěnou dle návodu na obalu. Zchladlou směs nalijeme na dno vhodných formiček a necháme ztuhnout v chladu. 1 dl smetany svaříme s dření z vanilkového lusku na dvě třetiny původního objemu. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Vmícháme želatinu nabobtnalou v troše studené vody, kozí sýr, cukr a brandy, a když směs začne houstnout, vmícháme do ní ušlehaný zbytek šlehačky. Tuhnoucí pěnu nalijeme do formičeka necháme ztuhnout.
Autor: lenouch17

Obchod Apetit