
Uživatelský
recept
recept
Pěna z bílé čokolády
Popis receptu:
S kozím sýrem a želé z fíků
Autor: Lenka Kozáková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
6 dl smetany ke šlehání, 125 g bílé čokolády, 75 g čerstvého kozího sýra Chavroux, 1 vanilkový lusk, 2 plátky želatiny, 1 lžíce cukru a brandy
Želé z fíků:
250 g sušených fíků, 1,5 dl bílého vína, 10 g plátkové želatiny, 1 lžíce medu, 1 lžička strouhané pomerančové kůry
Příprava jídla
Nakrájené fíky rozvaříme s vínem, medem a pomerančovou kůrou, rozmixujeme a vmícháme do nich želatinurozpuštěnou dle návodu na obalu. Zchladlou směs nalijeme na dno vhodných formiček a necháme ztuhnout v chladu.
1 dl smetany svaříme s dření z vanilkového lusku na dvě třetiny původního objemu. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Vmícháme želatinu nabobtnalou v troše studené vody, kozí sýr, cukr a brandy, a když směs začne houstnout, vmícháme do ní ušlehaný zbytek šlehačky. Tuhnoucí pěnu nalijeme do formičeka necháme ztuhnout.
Přidat komentář