Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2914 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 278 g
Tuky 180 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sušenky, které se pečou po celém Španělsku i v Latinské Americe, můžete podávat k čaji anebo o Vánocích zařadit jako novinku k tradičním druhům cukroví. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
+ na poprášení
škrob 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
moučkový cukr 50 g
+ na poprášení
máslo 200 g
pokojové teploty
vejce 1 ks
malé
220 g
dulce de leche (viz Něco navíc) koupíte např. na www.pampasmarket.cz / karamelové salko

1 Do mísy robotu prosejte mouku, škrob, kypřicí prášek a moučkový cukr. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a propracujte, aby se spojilo se suchými přísadami. Nakonec pomocí robotu vmíchejte vejce.

2 Vyklopte, pomoučněte si ruce a rychle propracujte na hladké a lesklé těsto. Hned ho rozválejte na tloušťku asi 3mm – nejlépe to jde mezi dvěma kusy pečicího papíru nebo potravinářské fólie, aby se nelepilo. Spolu s papírem či fólií odložte nejméně na 30 minut do chladničky.

3 Předehřejte troubu na 170°C. Z těsta sejměte vrchní papír/fólii a pomoučněným kulatým vykrajovátkem vykrojte kolečka (cca 80 kusů o průměru 4cm). Opatrně je přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Každé kolečko dvakrát propíchněte vidličkou. Pečte 8–10 minut. Sušenky by měly zůstat bledé.

4 Pomocí cukrářského sáčku nebo opatrně lžičkou slepujte sušenky přiměřeným množstvím dulce de leche.

NĚCO NAVÍC
Na domácí dulce de leche svařte 1 konzervu slazeného a 1 konzervu neslazeného kondenzovaného mléka za stálého míchání na mírném ohni dohusta, trvá to asi 1 hodinu. Správně svařenou hmotu lze vařečkou rozhrnout tak, že je vidět dno rendlíku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit