Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Alfajores

Sušenky, které se pečou po celém Španělsku i v Latinské Americe, můžete podávat k čaji anebo o Vánocích zařadit jako novinku k tradičním druhům cukroví. 

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 40 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 150 g hladké mouky + na poprášení
    • 150 g kukuřičného škrobu
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 50 g moučkového cukru + na poprášení
    • 200 g másla (o pokojové teplotě)
    • 1 malé vejce
    • 220–240 g dulce de leche (viz Něco navíc, koupíte např. na www. pampasmarket.cz) nebo karamelového salka

Příprava jídla

1 Do mísy robotu prosejte mouku, škrob, kypřicí prášek a moučkový cukr. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a propracujte, aby se spojilo se suchými přísadami. Nakonec pomocí robotu vmíchejte vejce.

2 Vyklopte, pomoučněte si ruce a rychle propracujte na hladké a lesklé těsto. Hned ho rozválejte na tloušťku asi 3mm – nejlépe to jde mezi dvěma kusy pečicího papíru nebo potravinářské fólie, aby se nelepilo. Spolu s papírem či fólií odložte nejméně na 30 minut do chladničky.

3 Předehřejte troubu na 170°C. Z těsta sejměte vrchní papír/fólii a pomoučněným kulatým vykrajovátkem vykrojte kolečka (cca 80 kusů o průměru 4cm). Opatrně je přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Každé kolečko dvakrát propíchněte vidličkou. Pečte 8–10 minut. Sušenky by měly zůstat bledé.

4 Pomocí cukrářského sáčku nebo opatrně lžičkou slepujte sušenky přiměřeným množstvím dulce de leche.

NĚCO NAVÍC
Na domácí dulce de leche svařte 1 konzervu slazeného a 1 konzervu neslazeného kondenzovaného mléka za stálého míchání na mírném ohni dohusta, trvá to asi 1 hodinu. Správně svařenou hmotu lze vařečkou rozhrnout tak, že je vidět dno rendlíku. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snadné pečení – sušenky

REKLAMA

Přidat komentář