0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné Na 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3627 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 399 g
Tuky 198 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušenky, které se pečou po celém Španělsku i v Latinské Americe, můžete podávat k čaji anebo o Vánocích zařadit jako novinku k tradičním druhům cukroví. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
+ na poprášení
škrob 150 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
moučkový cukr 50 g
+ na poprášení
máslo 200 g
o pokojové teplotě
vejce 1 ks
malé
kondenzované mléko 220 g
slazené karamelizované – ideálně dulce de leche (viz Něco navíc), koupíte např. na www.pampasmarket.cz

Postup

1

Do mísy robotu prosejte mouku, škrob, kypřicí prášek a moučkový cukr. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a propracujte, aby se spojilo se suchými přísadami. Nakonec pomocí robotu vmíchejte vejce.

2

Vyklopte, pomoučněte si ruce a rychle propracujte na hladké a lesklé těsto. Hned ho rozválejte na tloušťku asi 3mm – nejlépe to jde mezi dvěma kusy pečicího papíru nebo potravinářské fólie, aby se nelepilo. Spolu s papírem či fólií odložte nejméně na 30 minut do chladničky.

3

Předehřejte troubu na 170°C. Z těsta sejměte vrchní papír/fólii a pomoučněným kulatým vykrajovátkem vykrojte kolečka (cca 80 kusů o průměru 4cm). Opatrně je přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Každé kolečko dvakrát propíchněte vidličkou. Pečte 8–10 minut. Sušenky by měly zůstat bledé.

4

Pomocí cukrářského sáčku nebo opatrně lžičkou slepujte sušenky přiměřeným množstvím dulce de leche.

NĚCO NAVÍC
Na domácí dulce de leche svařte 1 konzervu slazeného a 1 konzervu neslazeného kondenzovaného mléka za stálého míchání na mírném ohni dohusta, trvá to asi 1 hodinu. Správně svařenou hmotu lze vařečkou rozhrnout tak, že je vidět dno rendlíku. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč