Sušenky, které se pečou po celém Španělsku i v Latinské Americe, můžete podávat k čaji anebo o Vánocích zařadit jako novinku k tradičním druhům cukroví.
Suroviny
Postup
Do mísy robotu prosejte mouku, škrob, kypřicí prášek a moučkový cukr. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a propracujte, aby se spojilo se suchými přísadami. Nakonec pomocí robotu vmíchejte vejce.
Vyklopte, pomoučněte si ruce a rychle propracujte na hladké a lesklé těsto. Hned ho rozválejte na tloušťku asi 3mm – nejlépe to jde mezi dvěma kusy pečicího papíru nebo potravinářské fólie, aby se nelepilo. Spolu s papírem či fólií odložte nejméně na 30 minut do chladničky.
Předehřejte troubu na 170°C. Z těsta sejměte vrchní papír/fólii a pomoučněným kulatým vykrajovátkem vykrojte kolečka (cca 80 kusů o průměru 4cm). Opatrně je přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Každé kolečko dvakrát propíchněte vidličkou. Pečte 8–10 minut. Sušenky by měly zůstat bledé.
Pomocí cukrářského sáčku nebo opatrně lžičkou slepujte sušenky přiměřeným množstvím dulce de leche.
NĚCO NAVÍC
Na domácí dulce de leche svařte 1 konzervu slazeného a 1 konzervu neslazeného kondenzovaného mléka za stálého míchání na mírném ohni dohusta, trvá to asi 1 hodinu. Správně svařenou hmotu lze vařečkou rozhrnout tak, že je vidět dno rendlíku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Připravte si s námi návykové dezerty z plechovky aneb salko v akci(21 receptů)
- Snadné pečení: sušenky 15-krát jinak(13 receptů)
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů)