Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzená ryba se šťouchanými brambory

Ryba povařená v mléce je mnohem jemnější než před vařením
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 4 filátka z uzené ryby, každé o hmotnosti asi 150 g
    • mléko na zalití ryby
    • 4 vejce
    • 1 lžíci octa
    • 600 g moučnějších brambor, uvařených
    • 50 g másla, rozpuštěného
    • ¼ hlávky kapusty, nakrájené a podušené na másle
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst posekané pažitky

Příprava jídla

1. Filé vložte do mělké misky a do poloviny je zalijte mlékem. Překryjte potravinovou fólií a vařte v mikrovlnce na vysoký výkon čtyři až pět minut, dokud filé nepůjde snadno rozdělit na kousky. Anebo ho spolu s mlékem prohřejte v rendlíku.

2. Mezitím v kastrůlku přiveďte k varu vodu a přilijte do ní ocet. Vejce vyklepněte do naběračky a nechte je vklouznout do mírně vroucí vody. Bílek trochu přehrňte přes žloutek; jakmile bílek zbělá a zpevní, zase vejce vyjměte; nejlíp to jde děrovanou naběračkou.

3. Brambory rozšťouchejte s máslem a promíchejte s podušenou kapustou. Osolte, opepřete a vmíchejte polovinu pažitky. Rozdělte kaši na talíře, navrch dejte filé i ztracené vejce a jídlo ozdobte zbytkem pažitky.

Báječná Obměna:

Až dostanete chuť na luxusnější úpravu, ještě pokrm přelijte bešamelovou omáčkou (můžete ji koupit hotovou).
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.11
Obrazek uzivatele
Překvapilo mě, jak moc má vliv rybu to povaření v mléce. Maso bylo křehké a chutné, příjemně vonělo, celé to bylo takové máslové. Jenom bych trošku nesouhlasila s tím, že koupená bešamelová omáčka je pro luxusnější úpravu. Já si ji tedy odpustila. Vzala jsem si k tomu vařenou červenou řepu s fenyklem, krásně se to doplňuje :-)

Přidat komentář