0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2174 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 100 g
Tuky 163 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nečekaná obměna klasické ryby s bramborovou kaší. Až ji ochutnáte, budete nadšení.

Suroviny

květák 1 kg
na růžičky nebo nakrájený
smetana ke šlehání 250 ml
vývar kuřecí 750 ml
nebo zeleninový
máslo 1 PL
studené, nakrájené
bělomasá ryba 4 ks
s kůží (každý cca 200 g) candát, jeseter, štika či mořské ryby
olivový olej
na potření
máslo 80 g
oregano 2 hrsti
čerstvé lístky
česnek 1 stroužek
drcený
balzamikový ocet 1 PL
bílý
sůl

Postup

1

Do rendlíku vložte květák, smetanu a vývar a přiveďte k varu na vysokém plameni.

2

Stáhněte oheň a mírně vařte cca 20 minut doměkka.

3

Květák slijte, trochu tekutiny přitom uchovejte.

4

Květák umixujte v robotu se dvěma lžícemi tekutiny z vaření, lžící másla a solí podle chuti dohladka. Odložte a udržujte teplé.

5

Rozpalte nepřilnavou pánev, rybu potřete olejem a opečte nejprve kůží dolů dozlatova a křupava, 4–5 minut. Obraťte ji a z druhé strany opékejte 3–4 minuty, aby se prohřála. Vyjměte z pánve a udržujte teplé.

6

Do pánve vložte máslo a oregano a minutu zahřívejte. Sejměte z ohně a vmíchejte česnek a ocet. Na talíře nandejte pyré, na něj posaďte rybu a přelijte oreganovým máslem.

NĚCO NAVÍC
Obměňovat můžete jak rybu, tak také bylinky – záleží jen na tom, co zrovna máte doma; nadchnout by vás mohla třeba čerstvá majoránka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč