Nečekaná obměna klasické ryby s bramborovou kaší. Až ji ochutnáte, budete nadšení.
Suroviny
Postup
Do rendlíku vložte květák, smetanu a vývar a přiveďte k varu na vysokém plameni.
Stáhněte oheň a mírně vařte cca 20 minut doměkka.
Květák slijte, trochu tekutiny přitom uchovejte.
Květák umixujte v robotu se dvěma lžícemi tekutiny z vaření, lžící másla a solí podle chuti dohladka. Odložte a udržujte teplé.
Rozpalte nepřilnavou pánev, rybu potřete olejem a opečte nejprve kůží dolů dozlatova a křupava, 4–5 minut. Obraťte ji a z druhé strany opékejte 3–4 minuty, aby se prohřála. Vyjměte z pánve a udržujte teplé.
Do pánve vložte máslo a oregano a minutu zahřívejte. Sejměte z ohně a vmíchejte česnek a ocet. Na talíře nandejte pyré, na něj posaďte rybu a přelijte oreganovým máslem.
NĚCO NAVÍC
Obměňovat můžete jak rybu, tak také bylinky – záleží jen na tom, co zrovna máte doma; nadchnout by vás mohla třeba čerstvá majoránka.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na říjen: 3 podzimní recepty(3 recepty )