Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2174 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 100 g
Tuky 163 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nečekaná obměna klasické ryby s bramborovou kaší. Až ji ochutnáte, budete nadšení.

Suroviny

květák 1 kg
na růžičky nebo nakrájený
smetana ke šlehání 250 ml
vývar kuřecí 750 ml
nebo zeleninový
máslo 1 PL
studené, nakrájené
bílá ryba 4 ks
s kůží (každý cca 200 g) candát, jeseter, štika či mořské ryby
olivový olej
na potření
máslo 80 g
oregano 2 hrsti
čerstvé lístky
česnek 1 stroužek
drcený
balzamikový ocet 1 PL
bílý
sůl

1 Do rendlíku vložte květák, smetanu a vývar a přiveďte k varu na vysokém plameni. Stáhněte oheň a mírně vařte cca 20 minut doměkka. Květák slijte, trochu tekutiny přitom uchovejte. Květák umixujte v robotu se dvěma lžícemi tekutiny z vaření, lžící másla a solí podle chuti dohladka. Odložte a udržujte teplé.

2 Rozpalte nepřilnavou pánev, rybu potřete olejem a opečte nejprve kůží dolů dozlatova a křupava, 4–5 minut. Obraťte ji a z druhé strany opékejte 3–4 minuty, aby se prohřála. Vyjměte z pánve a udržujte teplé. Do pánve vložte máslo a oregano a minutu zahřívejte. Sejměte z ohně a vmíchejte česnek a ocet. Na talíře nandejte pyré, na něj posaďte rybu a přelijte oreganovým máslem.

NĚCO NAVÍC
Obměňovat můžete jak rybu, tak také bylinky – záleží jen na tom, co zrovna máte doma; nadchnout by vás mohla třeba čerstvá majoránka.

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit