
Hrnkové špenátové knedlíky
Recept na tyhle knedlíky je z Lenčiny netradiční kuchařky Což takhle dát si špenát.
Vydání: 2012/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 40 minut
Vaření: 40 minut
P
Ingredience
- 200 g mraženého listového špenátu
- 4 rohlíky
- 100 ml mléka
- 30 g másla + na vymazání hrníčků
- 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
- hrst nasekané petrželky
- 40 g eidamu, nastrouhaného
- sůl
Příprava jídla
1 Špenát rozmrazte (můžete ho mírně podusit nebo dát do mikrovlnné trouby) a pak ho vymačkejte a listy překrájejte. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte je do misky. Smíchejte mléko, žloutky a rozpuštěné máslo a směsí pokapejte pečivo. Přidejte nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, bílky vyšlehané dotuha a podušený špenát. Osolte a lehce promíchejte.
2 Čtyři větší hrnky vymažte máslem a naplňte do 3/4 směsí. Hrnky poté vložte do velkého hrnce s trochou vařící vody (voda by měla dosahovat jen do třetiny až poloviny výšky hrnků). Hrnky zakryjte alobalem, hrnec přikryjte poklicí a nechte vařit 40 minut. Hrnky opatrně vyjměte z vody, knedlíky vyklopte a nakrájejte je na kolečka.
2 Čtyři větší hrnky vymažte máslem a naplňte do 3/4 směsí. Hrnky poté vložte do velkého hrnce s trochou vařící vody (voda by měla dosahovat jen do třetiny až poloviny výšky hrnků). Hrnky zakryjte alobalem, hrnec přikryjte poklicí a nechte vařit 40 minut. Hrnky opatrně vyjměte z vody, knedlíky vyklopte a nakrájejte je na kolečka.
Přidat komentář