Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrnkové špenátové knedlíky

Recept na tyhle knedlíky je z Lenčiny netradiční kuchařky Což takhle dát si špenát.
Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 40 minut
P
Česká

Ingredience

    • 200 g mraženého listového špenátu
    • 4 rohlíky
    • 100 ml mléka
    • 30 g másla + na vymazání hrníčků
    • 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • hrst nasekané petrželky
    • 40 g eidamu, nastrouhaného
    • sůl

Příprava jídla

1 Špenát rozmrazte (můžete ho mírně podusit nebo dát do mikrovlnné trouby) a pak ho vymačkejte a listy překrájejte. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte je do misky. Smíchejte mléko, žloutky a rozpuštěné máslo a směsí pokapejte pečivo. Přidejte nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, bílky vyšlehané dotuha a podušený špenát. Osolte a lehce promíchejte.

2 Čtyři větší hrnky vymažte máslem a naplňte do 3/4 směsí. Hrnky poté vložte do velkého hrnce s trochou vařící vody (voda by měla dosahovat jen do třetiny až poloviny výšky hrnků). Hrnky zakryjte alobalem, hrnec přikryjte poklicí a nechte vařit 40 minut. Hrnky opatrně vyjměte z vody, knedlíky vyklopte a nakrájejte je na kolečka.

NĚCO NAVÍC

„Knedlík dělám zřídka, ale když už, tak už,“ říká Lenka Požárová. „Vařím hrnkové s našlehanými bílky – jsou snadné, nezaplácnou a nesedí ještě týden v žaludku. V tomto receptu do nich přidávám špenát, sýr a petrželku, v jiném zase sušené meruňky a tymián. Zkuste to taky! Obyčejnou přílohu tak vyšvihnete a téměř zrovnoprávníte s masovým doprovodem.“

K ČEMU SE HODÍ…

„Knedlík si každý může dát, s čím chce,“ říká Lenka Požárová. „Výborný je s pečeným masem, se zeleninou a omáčkou nebo jako v Jižním Tyrolsku jen tak politý máslem.“
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Máslové knedlíky

Tvarohový knedlík podle Rettigové

Ricottové knedlíky

Hrnkový knedlík z kukuřičné mouky

Bramborovošpaldové knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář