Pokud máte zdroj mladých kopřiv, můžete je přidat do těchhle smaženek namísto některé z bylinek nebo špenátu.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
120
g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce
2
ks
máslo
20
g
rozpuštěné
mléko
100
ml
pepř
čerstvě mletý
pažitka
2
PL
nasekaná
bazalka
4
PL
nasekaná
petržel
4
PL
hladkolistá nasekaná
špenát
1
hrst
baby
olej
na smažení
sůl
Postup
1
V míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak zamíchejte bylinky a špenát. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a osmahněte na něm dozlatova jednu naběračku směsi, stačit by měla minuta až dvě po každé straně. Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta.