Bylinkovo-špenátové smaženky

Bylinkovo-špenátové smaženky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 980 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 89 g
Tuky 43 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pokud máte zdroj mladých kopřiv, můžete je přidat do těchhle smaženek namísto některé z bylinek nebo špenátu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 120 g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
máslo 20 g
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
pažitka 2 PL
nasekaná
bazalka 4 PL
nasekaná
petržel 4 PL
hladkolistá nasekaná
špenát hrst
baby
olej
na smažení
sůl

V míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak zamíchejte bylinky a špenát. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a osmahněte na něm dozlatova jednu naběračku směsi, stačit by měla minuta až dvě po každé straně. Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit