Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bylinkovo-špenátové smaženky

Bylinkovo-špenátové smaženky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 980 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 89 g
Tuky 43 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte zdroj mladých kopřiv, můžete je přidat do těchhle smaženek namísto některé z bylinek nebo špenátu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 120 g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
máslo 20 g
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
pažitka 2 PL
nasekaná
bazalka 4 PL
nasekaná
petržel 4 PL
hladkolistá nasekaná
špenát hrst
baby
olej
na smažení
sůl

V míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak zamíchejte bylinky a špenát. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a osmahněte na něm dozlatova jednu naběračku směsi, stačit by měla minuta až dvě po každé straně. Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit