Hrnkové špenátové knedlíky

Hrnkové špenátové knedlíky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1826 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 181 g
Tuky 68 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Recept na tyhle knedlíky je z Lenčiny netradiční kuchařky Což takhle dát si špenát.

Suroviny

200 g
listový špenát mražený
rohlíky 4 ks
mléko 100 ml
máslo 30 g
+ vymazání hrníčků
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
petrželka hrst
nasekaná
eidam 40 g
nastrouhaný
sůl
1 Špenát rozmrazte (můžete ho mírně podusit nebo dát do mikrovlnné trouby) a pak ho vymačkejte a listy překrájejte. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte je do misky. Smíchejte mléko, žloutky a rozpuštěné máslo a směsí pokapejte pečivo. Přidejte nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, bílky vyšlehané dotuha a podušený špenát. Osolte a lehce promíchejte.

2 Čtyři větší hrnky vymažte máslem a naplňte do 3/4 směsí. Hrnky poté vložte do velkého hrnce s trochou vařící vody (voda by měla dosahovat jen do třetiny až poloviny výšky hrnků). Hrnky zakryjte alobalem, hrnec přikryjte poklicí a nechte vařit 40 minut. Hrnky opatrně vyjměte z vody, knedlíky vyklopte a nakrájejte je na kolečka.

NĚCO NAVÍC

„Knedlík dělám zřídka, ale když už, tak už,“ říká Lenka Požárová. „Vařím hrnkové s našlehanými bílky – jsou snadné, nezaplácnou a nesedí ještě týden v žaludku. V tomto receptu do nich přidávám špenát, sýr a petrželku, v jiném zase sušené meruňky a tymián. Zkuste to taky! Obyčejnou přílohu tak vyšvihnete a téměř zrovnoprávníte s masovým doprovodem.“

K ČEMU SE HODÍ…

„Knedlík si každý může dát, s čím chce,“ říká Lenka Požárová. „Výborný je s pečeným masem, se zeleninou a omáčkou nebo jako v Jižním Tyrolsku jen tak politý máslem.“

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit