0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrnkové špenátové knedlíky

Hrnkové špenátové knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrnkové špenátové knedlíky

3/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1826 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 181 g
Tuky 68 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tyhle knedlíky je z Lenčiny netradiční kuchařky Což takhle dát si špenát.

Suroviny

200 g
listový špenát mražený
rohlíky 4 ks
mléko 100 ml
máslo 30 g
+ vymazání hrníčků
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
petrželka hrst
nasekaná
eidam 40 g
nastrouhaný
sůl

1 Špenát rozmrazte (můžete ho mírně podusit nebo dát do mikrovlnné trouby) a pak ho vymačkejte a listy překrájejte. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte je do misky. Smíchejte mléko, žloutky a rozpuštěné máslo a směsí pokapejte pečivo. Přidejte nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, bílky vyšlehané dotuha a podušený špenát. Osolte a lehce promíchejte.

2 Čtyři větší hrnky vymažte máslem a naplňte do 3/4 směsí. Hrnky poté vložte do velkého hrnce s trochou vařící vody (voda by měla dosahovat jen do třetiny až poloviny výšky hrnků). Hrnky zakryjte alobalem, hrnec přikryjte poklicí a nechte vařit 40 minut. Hrnky opatrně vyjměte z vody, knedlíky vyklopte a nakrájejte je na kolečka.

 

 

NĚCO NAVÍC

„Knedlík dělám zřídka, ale když už, tak už,“ říká Lenka Požárová. „Vařím hrnkové s našlehanými bílky – jsou snadné, nezaplácnou a nesedí ještě týden v žaludku. V tomto receptu do nich přidávám špenát, sýr a petrželku, v jiném zase sušené meruňky a tymián. Zkuste to taky! Obyčejnou přílohu tak vyšvihnete a téměř zrovnoprávníte s masovým doprovodem.“

 

 

 

 

K ČEMU SE HODÍ…

„Knedlík si každý může dát, s čím chce,“ říká Lenka Požárová. „Výborný je s pečeným masem, se zeleninou a omáčkou nebo jako v Jižním Tyrolsku jen tak politý máslem.“

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč