
Máslové knedlíky
Máslový knedlík (nebo nok) je skvělý k lehkým jídlům, zelenině i rybám!
Vydání: 2012/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
Vaření: 20 minut
P
Ingredience
- 100 g másla
- 3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
- 50 g hladké mouky
- 150 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
- sůl, čerstvě mletý pepř a muškátový oříšek na ochucení
Příprava jídla
1 Máslo nechte dojít pokojové teploty a poté ho elektrickým šlehačem ušlehejte do bílé pěny a postupně zašlehejte i všechny tři žloutky. Mouku a strouhanku přimíchejte k máslu a nakonec vmíchejte bílky ušlehané na pevný sníh.
2 Těsto ochuťte solí, pepřem a trochou muškátového oříšku a nechte 2 hodiny odpočívat v ledničce.
3 Z připraveného těsta vytvarujte knedlík o průměru cca 5 cm a zabalte ho do plátýnka nebo utěrky. Vařte v osolené vodě asi 25 minut a pak krájejte na plátky.
2 Těsto ochuťte solí, pepřem a trochou muškátového oříšku a nechte 2 hodiny odpočívat v ledničce.
3 Z připraveného těsta vytvarujte knedlík o průměru cca 5 cm a zabalte ho do plátýnka nebo utěrky. Vařte v osolené vodě asi 25 minut a pak krájejte na plátky.
Přidat komentář