Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborovošpaldové knedlíky

Hanka Zemanová, autorka biokuchařek, dává přednost nokům a zdravým variacím na knedlíky. „Běžný knedlík se samotný jíst nedá a vařit k němu omáčku a maso mi přijde moc složité, a tak si na českou klasiku raději zajdu do restaurace,“ říká Hanka.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 2 šišky
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 25 minut
P
Česká

Ingredience

    • 500 g brambor (varný typ C), uvařených ve slupce a oloupaných
    • 250 g celozrnné špaldové mouky hrubé (nebo špaldové krupice)
    • 2 lžičky soli
    • 2 vejce

Příprava jídla

1 Brambory nastrouhejte najemno a smíchejte je s vejci a solí. Přisypte mouku a z těsta vytvarujte dva válečky.

2 Vařte je ve vroucí osolené vodě (pro lepší vzhled zabalené do čisté utěrky) asi 25 minut.

CHYTRÉ RADY NAVÍC

  • Celozrnnou mouku můžete přidat i do kynutých knedlíků. Housky se dají nahradit ječnými kroupami, pohankou nebo na minikostičky pokrájenou a orestovanou zeleninou.
  • Tenhle knedlík kombinujte s netradičními omáčkami ze zeleniny, hub nebo luštěnin; ke klasickým omáčkám se příliš nehodí.
  • Těsto je univerzální – můžete z něj dělat švestkové knedlíky a sypat je mákem, udělat z nich malinké kulaté knedlíčky nebo šišky, plnit je klasicky masem nebo směsí s uzeným tofu či doplnit špenátem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Máslové knedlíky

Tvarohový knedlík podle Rettigové

Ricottové knedlíky

Hrnkové špenátové knedlíky

Hrnkový knedlík z kukuřičné mouky

Knedlíky z brambor a rohlíků

REKLAMA

Přidat komentář