Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bloody Mary ceviche

Ceviche je marinovaná ryba se zeleninou. Drink Bloody Mary dodává téhle latinskoamerické specialitě správný říz.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: 30 minut
P

Ingredience

    • 300 g čerstvého lososa (případně halibuta nebo jakékoli bělomasé ryby)
    • šťávu ze 2 citronů nebo limetek
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 červenou papriku
    • 1 avokádo
    • 2 stonky řapíkatého celeru
    • 1 červenou cibuli
    • 300 ml tomatového džusu
    • 100 ml vodky
    • tabasco
    • worchesterskou omáčku
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Pokrájejte rybu na drobné kostičky a půl hodiny marinujte v citronové nebo limetkové šťávě. Maso by mělo na povrchu zmatnět.

2. Mezitím pokrájejte na kostky papriku, avokádo, cibuli i řapíkatý celer (pár lístků si nechte stranou na ozdobu). Kousky cibule propláchněte vlažnou vodou – odstraníte tak štiplavou chuť.

3. Lososa vyjměte a citronovou šťávu promíchejte s trochou oleje, solí, pepřem a zeleninou.

4. Připravte si Bloody Mary: smíchejte tomatový džus s vodkou a podle chuti přidejte tabasco i worchesterskou omáčku. Promíchejte s lososem a podávejte v koktejlové nebo v jakékoli skleněné či porcelánové misce. Ozdobte řapíkatým celerem; jako příloha je nejlepší ohřátá tortilla.   

Improvizujte!
Na ceviche [čti seviče] se hodí jakákoli ryba s jemným bílým masem – šťáva z citrusů do něj líp pronikne. Vhodné jsou i ústřice nebo mušle, třeba srdcovky. Je tu jen jediná podmínka: ryba nebo mořské plody musí být naprosto čerstvé!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Šneci na houbovém kubovi

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.22

Přidat komentář