Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

rajčata 0.5 kg
špecle 1 bal
bazalka 1
čerstvá
sůl
olivy černé 1
bez pecek
jarní cibulka 2 ks
slanina 15
pepř
mletý, černý
Na větší pánvi, kde se nám vejdou i špecle, rozpálíme olej. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. V dietní variantě lze olej vypustit úplně, ve vegetariánské variantě slaninu vypustíme a nahrazuji ji třeba kukuřicí. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibuli a necháme zpěnit. Omytá a na kostky nakrájená rajčata a na čtvrtky nasekané olivy přidáme do pánve a lehce podusíme. Dále vmícháme natrhanou bazalku a uvařené a pečlivé okapané špecle. Špecle s rajčaty již jen prohřejeme. Podle chuti je osolíme a opepříme, podle chuti dokořeníme. Špecle s rajčaty ihned podáváme.
Autor: nickolcka

Obchod Apetit