Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Špecle s rajčaty

Popis receptu: 
Rychlý lehký oběd s nádechem Itálie.
Autor: Nikol Krmenčíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    0,5 kg rajče 1 balíček špecle  1 hrst čerstvá bazalka  sůl  1 plechovka černé olivy bez pecek 2 - 4 ks jarní cibulka 15 dkg slanina  mletý černý pepř

Příprava jídla

Na větší pánvi, kde se nám vejdou i špecle, rozpálíme olej. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. V dietní variantě lze olej vypustit úplně, ve vegetariánské variantě slaninu vypustíme a nahrazuji ji třeba kukuřicí. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku nebo cibuli a necháme zpěnit. Omytá a na kostky nakrájená rajčata a na čtvrtky nasekané olivy přidáme do pánve a lehce podusíme. Dále vmícháme natrhanou bazalku a uvařené a pečlivé okapané špecle. Špecle s rajčaty již jen prohřejeme. Podle chuti je osolíme a opepříme, podle chuti dokořeníme. Špecle s rajčaty ihned podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář