Svítek je tradičním doplňkem českých polévek, ale nás baví i jako příloha k masu. Přelitý voňavým máslovým výpekem z panenky nemá konkurenci! V redakci jsme se po focení shodli, že maso už k téhle dobrotě vlastně ani nepotřebujeme.
Suroviny
Postup
Panenku nakrájejte na asi 1,5cm plátky, lehce je naklepejte klouby ruky, osolte a opepřete a nechte zatím stranou.
Připravte salátek. Z limetové kůry a šťávy, cukru a oleje prošlehejte v hlubší misce zálivku, přidejte řepu a mrkev a směs důkladně promíchejte se zálivkou.
Udělejte nudle. Vejce, mléko, mouku, česnek a petrželku důkladně promíchejte ve vyšší nádobě, nejlépe prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byla směs nadýchaná, a osolte. Pánev potřete olejem a nechte rozpálit, vlijte na ni polovinu směsi, krouživým pohybem rozlijte po celé pánvi a opečte nejprve z jedné strany, až omeleta ztuhne, potom opatrně obraťte a opečte i z druhé strany. Hotovou omeletu srolujte a na chvilku odložte. Postup zopakujte i s druhou omeletou.
Pánev, nejlépe steakovou, nechte rozpálit, až se z ní kouří. Vlijte trošku oleje, rozlijte ho po pánvi a vkládejte plátky panenky, zprudka opečte z jedné strany 2–3 minuty, obraťte a opečte i z druhé strany. Hotové maso rozložte na nahřátý talíř a na každý plátek vložte ždibec másla. Do uvolněné pánve nalijte trochu vody, aby se odvařily přípečky, odstavte a nechte rozpustit zbylé máslo.
Srolované omelety nakrájejte na nudle, naaranžujte na talíře, přidejte maso, přelij- te výpekem a podávejte se salátkem.