Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem
Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 107 g
Tuky 141 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svítek je tradičním doplňkem českých polévek, ale nás baví i jako příloha k masu. Přelitý voňavým máslovým výpekem z panenky nemá konkurenci! V redakci jsme se po focení shodli, že maso už k téhle dobrotě vlastně ani nepotřebujeme.

Suroviny

velká, o pokojové teplotě
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na pánev
máslo 100 g
NA NUDLE
vejce 2 ks
česnek 1 stroužek
prolisovaný
petrželka 1 PL
jemně nasekané
rostlinný olej
na opékání
NA SALÁTEK
a šťáva z půlky limety
hnědý cukr 1 ČL
olivový olej extra panenský 2 PL
oloupaná bulva uvařené, nakrájená na jemné nudličky
mrkev 1 ks
větší, nakrájená najemno nebo nastrouhaná nahrubo

Postup

1

Panenku nakrájejte na asi 1,5cm plátky, lehce je naklepejte klouby ruky, osolte a opepřete a nechte zatím stranou.

2

Připravte salátek. Z limetové kůry a šťávy, cukru a oleje prošlehejte v hlubší misce zálivku, přidejte řepu a mrkev a směs důkladně promíchejte se zálivkou.

3

Udělejte nudle. Vejce, mléko, mouku, česnek a petrželku důkladně promíchejte ve vyšší nádobě, nejlépe prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byla směs nadýchaná, a osolte. Pánev potřete olejem a nechte rozpálit, vlijte na ni polovinu směsi, krouživým pohybem rozlijte po celé pánvi a opečte nejprve z jedné strany, až omeleta ztuhne, potom opatrně obraťte a opečte i z druhé strany. Hotovou omeletu srolujte a na chvilku odložte. Postup zopakujte i s druhou omeletou.

4

Pánev, nejlépe steakovou, nechte rozpálit, až se z ní kouří. Vlijte trošku oleje, rozlijte ho po pánvi a vkládejte plátky panenky, zprudka opečte z jedné strany 2–3 minuty, obraťte a opečte i z druhé strany. Hotové maso rozložte na nahřátý talíř a na každý plátek vložte ždibec másla. Do uvolněné pánve nalijte trochu vody, aby se odvařily přípečky, odstavte a nechte rozpustit zbylé máslo.

5

Srolované omelety nakrájejte na nudle, naaranžujte na talíře, přidejte maso, přelij- te výpekem a podávejte se salátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...