Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem
Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 107 g
Tuky 141 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svítek je tradičním doplňkem českých polévek, ale nás baví i jako příloha k masu. Přelitý voňavým máslovým výpekem z panenky nemá konkurenci! V redakci jsme se po focení shodli, že maso už k téhle dobrotě vlastně ani nepotřebujeme.

Suroviny

velká, o pokojové teplotě
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na pánev
máslo 100 g
NA NUDLE
vejce 2 ks
česnek 1 stroužek
prolisovaný
petrželka 1 PL
jemně nasekané
rostlinný olej
na opékání
NA SALÁTEK
a šťáva z půlky limety
hnědý cukr 1 ČL
olivový olej extra panenský 2 PL
oloupaná bulva uvařené, nakrájená na jemné nudličky
mrkev 1 ks
větší, nakrájená najemno nebo nastrouhaná nahrubo

Postup

1

Panenku nakrájejte na asi 1,5cm plátky, lehce je naklepejte klouby ruky, osolte a opepřete a nechte zatím stranou.

2

Připravte salátek. Z limetové kůry a šťávy, cukru a oleje prošlehejte v hlubší misce zálivku, přidejte řepu a mrkev a směs důkladně promíchejte se zálivkou.

3

Udělejte nudle. Vejce, mléko, mouku, česnek a petrželku důkladně promíchejte ve vyšší nádobě, nejlépe prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byla směs nadýchaná, a osolte. Pánev potřete olejem a nechte rozpálit, vlijte na ni polovinu směsi, krouživým pohybem rozlijte po celé pánvi a opečte nejprve z jedné strany, až omeleta ztuhne, potom opatrně obraťte a opečte i z druhé strany. Hotovou omeletu srolujte a na chvilku odložte. Postup zopakujte i s druhou omeletou.

4

Pánev, nejlépe steakovou, nechte rozpálit, až se z ní kouří. Vlijte trošku oleje, rozlijte ho po pánvi a vkládejte plátky panenky, zprudka opečte z jedné strany 2–3 minuty, obraťte a opečte i z druhé strany. Hotové maso rozložte na nahřátý talíř a na každý plátek vložte ždibec másla. Do uvolněné pánve nalijte trochu vody, aby se odvařily přípečky, odstavte a nechte rozpustit zbylé máslo.

5

Srolované omelety nakrájejte na nudle, naaranžujte na talíře, přidejte maso, přelij- te výpekem a podávejte se salátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč