Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (4x)
23. 10. 2019
Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem
Apetit
Medailonky z panenky se svítkovými nudlemi a salátkem
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (4x)

Svítek je tradičním doplňkem českých polévek, ale nás baví i jako příloha k masu. Přelitý voňavým máslovým výpekem z panenky nemá konkurenci! V redakci jsme se po focení shodli, že maso už k téhle dobrotě vlastně ani nepotřebujeme.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

NA NUDLE

NA SALÁTEK

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1945 kcal
  • Bílkoviny 61 g
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 141 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/11

V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Venezuelské placky arepas

Arepas: Křupavé placky z Venezuely připravíte ze tří ingrediencí

Jemné, vláčné uvnitř, s křupavou kůrkou a hotové doslova za pár minut. Arepas nejsou jen obyčejné placky – jednoduché těsto z kukuřičné mouky a vody proměníte ve snídani, večeři i originální pohoštění pro hosty. Tyhle malé kapsy můžete naplnit čímkoli, co máte rádi: trhaným masem, sýrem, avokádem nebo třeba hummusem. Připravte se: na arepas vzniká závislost rychleji, než stihnete dojíst první kousek.