Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ragú z hovězí kližky s ricottou

Ragú z hovězí kližky s ricottou

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7100 kcal
Bílkoviny 535 g
Sacharidy 568 g
Tuky 250 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmazlujte se!

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
nakrájená na 4 velké díly
vývar hovězí 125 ml
vinný ocet červený 2 PL
sůl a pepř
rigatoni 600 g
ricotta 200 g
bazalka hrst
strouhaný k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na 1 lžíci oleje na nízkém plameni zvolna opékejte cibuli a česnek za občasného míchání, až budou velmi měkké (20–30 minut).

2

Mezitím vedle v pánvi rozpalte zbylý olej a zprudka na něm opečte maso za občasného obracení dozlatova (5–7 minut), pak ho přendejte do kastrolu k cibuli a česneku, přidejte rajčata, víno, vývar, ocet, citronovou kůru a bobkový list. Osolte, opepřete, přiklopte a na středním plameni přiveďte k varu. Vložte do trouby a duste 4,5–5 hodin, jednou až dvakrát maso obraťte. Hotové by se mělo rozpadat.

3

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, maso vyjměte, 2 vidličkami natrhejte na kousky velikosti sousta a odložte.

4

Z omáčky seberte co nejvíce tuku a odstraňte i citronovou kůru a bobkový list. Pak vařte omáčku na středním plameni 10–15 minut, až ještě více zhoustne. Vraťte do ní maso a případně dochuťte. Promíchejte se scezenými těstovinami a ihned podávejte doplněné ricottou a bazalkou, posypané parmazánem a pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín