Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ragú z hovězí kližky s ricottou

Rozmazlujte se!

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT5H
Vaření 5:00
Maso Italská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 stroužky česneku, nadrobno
    • 2 kg hovězí kližky, nakrájené na 4 stejně velké díly
    • 400 g krájených rajčat
    • 125 ml červeného vína
    • 125 ml telecího nebo hovězího vývaru
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • svitek kůry z biocitronu
    • 2 bobkové listy
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 600 g krátkých těstovin, např. rigatoni
    • 200 g ricotty
    • hrst bazalkových lístků
    • strouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na 1 lžíci oleje na nízkém plameni zvolna opékejte cibuli a česnek za občasného míchání, až budou velmi měkké (20–30 minut).

2 Mezitím vedle v pánvi rozpalte zbylý olej a zprudka na něm opečte maso za občasného obracení dozlatova (5–7 minut), pak ho přendejte do kastrolu k cibuli a česneku, přidejte rajčata, víno, vývar, ocet, citronovou kůru a bobkový list. Osolte, opepřete, přiklopte a na středním plameni přiveďte k varu. Vložte do trouby a duste 4,5–5 hodin, jednou až dvakrát maso obraťte. Hotové by se mělo rozpadat.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, maso vyjměte, 2 vidličkami natrhejte na kousky velikosti sousta a odložte.

4 Z omáčky seberte co nejvíce tuku a odstraňte i citronovou kůru a bobkový list. Pak vařte omáčku na středním plameni 10–15 minut, až ještě více zhoustne. Vraťte do ní maso a případně dochuťte. Promíchejte se scezenými těstovinami a ihned podávejte doplněné ricottou a bazalkou, posypané parmazánem a pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová plec s parmazánovou omáčkou

Hovězí hrudí na paprice a pivě

Pomalu pečené kuře se žampiony a marsalou

Jehněčí kolínka s balzamikovým octem

Lék proti zimě: pomalu dušené maso

Přidat komentář