Ragú z hovězí kližky s ricottou

Ragú z hovězí kližky s ricottou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7018 kcal
Bílkoviny 538 g
Cukr 483 g
Tuky 291 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rozmazlujte se!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
kližka 2 kg
nakrájená na 4 velké díly
rajčata 400 g
krájená
víno červené 125 ml
125 ml
telecí nebo hovězí vývar
vinný ocet červený 2 PL
citronová kůra svitek
bobkový list 2 ks
sůl a pepř
těstoviny 600 g
např. rigatoni
ricotta 200 g
bazalka hrst
parmazán
strouhaný k podávání

1 Troubu předehřejte na 150 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na 1 lžíci oleje na nízkém plameni zvolna opékejte cibuli a česnek za občasného míchání, až budou velmi měkké (20–30 minut).

2 Mezitím vedle v pánvi rozpalte zbylý olej a zprudka na něm opečte maso za občasného obracení dozlatova (5–7 minut), pak ho přendejte do kastrolu k cibuli a česneku, přidejte rajčata, víno, vývar, ocet, citronovou kůru a bobkový list. Osolte, opepřete, přiklopte a na středním plameni přiveďte k varu. Vložte do trouby a duste 4,5–5 hodin, jednou až dvakrát maso obraťte. Hotové by se mělo rozpadat.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, maso vyjměte, 2 vidličkami natrhejte na kousky velikosti sousta a odložte.

4 Z omáčky seberte co nejvíce tuku a odstraňte i citronovou kůru a bobkový list. Pak vařte omáčku na středním plameni 10–15 minut, až ještě více zhoustne. Vraťte do ní maso a případně dochuťte. Promíchejte se scezenými těstovinami a ihned podávejte doplněné ricottou a bazalkou, posypané parmazánem a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit