Rychlý letní oběd
Suroviny
olivový olej panenský
2
PL
česnek
1
stroužek
sardel
4
filety
konzervovaná rajčata
250
g
olivy zelené
16
ks
bazalka
1
PL
nasekaná
petrželka
1
PL
nasekaná
chilli sušené
drcené, dle chuti
rukola
2
hrsti
těstoviny
320
g
cappelletti
ricotta
50
g
či pecorino, k podávání
Postup
1
Na 2 lžících panenského olivového oleje opékejte minutu oloupaný rozmáčknutý stroužek česneku. Vyjměte ho a dejte do pánve 4 pokrájené sardelové filety.
2
Když se rozpustí, přidejte 250 g krájených rajčat z konzervy a po 10 minutách 16 nasekaných zelených oliv, po lžíci nasekané bazalky a petrželky, drcené chilli podle chuti a vařte dalších 10 minut.
3
Vhoďte 2 hrsti pokrájené rukoly do vroucí osolené vody a po 10 minutách přidejte orecchiette. Uvařené společně sceďte a na ohni promíchejte s omáčkou. Přimíchejte 50 g rozdrobené ricotty a podávejte posypané pecorinem nebo parmazánem.