Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali oblíbeným italským receptem na vitello tonnato – plátky vařeného studeného telecího masa zalitého tuňákovou omáčkou. Tuňákové omáčce to ale sluší i s noky a cuketou.
Suroviny
tuňák
100
g
konzerva, scezená
ančovičky (konzerva)
3
ks
řezy
kapary
2,5
PL
solené, drobné, opláchnuté, okapané
citronová šťáva
2
PL
olivový olej panenský
80
ml
+ další na pokapání
majonéza
150
g
kvalitní
gnocchi bramborové
podle základního receptu
cuketa
4
ks
malá, nakrájená
k podávání
skrojky k podávání
pepř růžový
k podávání
Postup
1
Rozmixujte tuňáka, sardelové řezy, 1/2 lžíce kaparů, citronovou šťávu a 60 ml olivového oleje dohladka. Přidejte majonézu a promíchejte.
2
V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1/2 lžíce oleje a vsypte zbylé kapary. Smažte 2–3 minuty dokřupava. Dejte stranou.
3
Rozehřejte v pánvi zbylý olej. Přidejte uvařené noky a cuketu (nakrájenou na kostičky nebo tenké plátky) a opékejte dozlatova.
4
Podávejte přelité tuňákovou omáčkou, doplněné kapary, dílky citronu a olivami a posypané růžovým pepřem a pokapané olejem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Noky: malé kousky těsta, které dokážou velké věci! Od zavářky do polévky až po hlavní chod(61 receptů )
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )
- Lehce a zdravě: všestranný tuňák z konzervy na 6 způsobů(24 receptů )
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )