Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2615 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 19 g
Tuky 235 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali oblíbeným italským receptem na vitello tonnato – plátky vařeného studeného telecího masa zalitého tuňákovou omáčkou. Tuňákové omáčce to ale sluší i s noky a cuketou.

Suroviny

tuňák 100 g
konzerva, scezená
sardelky 3 ks
řezy
kapary 2.5 PL
solené, drobné, opláchnuté, okapané
citronová štáva 2 PL
olivový olej panenský 80 ml
+ další na pokapání
majonéza 150 g
kvalitní
gnocchi bramborové
podle základního receptu
cuketa 4 ks
malá, nakrájená
olivy černé
k podávání
citron
skrojky k podávání
pepř růžový
k podávání

1 Rozmixujte tuňáka, sardelové řezy, 1/2 lžíce kaparů, citronovou šťávu a 60 ml olivového oleje dohladka. Přidejte majonézu a promíchejte.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1/2 lžíce oleje a vsypte zbylé kapary. Smažte 2–3 minuty dokřupava. Dejte stranou.

3 Rozehřejte v pánvi zbylý olej. Přidejte uvařené noky a cuketu (nakrájenou na kostičky nebo tenké plátky) a opékejte dozlatova.

4 Podávejte přelité tuňákovou omáčkou, doplněné kapary, dílky citronu a olivami a posypané růžovým pepřem a pokapané olejem.

Základní bramborové gnocchi

Základní bramborové gnocchi

Více

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit