Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pivní polévka s čedarem

Hutná polévka s kapkou piva
Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy:
Vaření: 30 minut
P

Ingredience

    • 350 ml tmavého piva (např. tmavé Krušovice či Xantho ze Žatce)
    • 500 ml drůbežího vývaru
    • 250 ml plnotučného mléka
    • 250 ml 12% smetany
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 4 lžíce másla
    • 3 a 1/2 lžíce hladké mouky
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 1 lžička čerstvých tymiánových lístků
    • 1 lžička uzené mleté papriky
    • špetka kajenského pepře
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • 1 lžička práškové hořčice
    • 340 g vyzrálého čedaru, strouhaného
    • mořská sůl
    • krutony ze 2 pivních rohlíků

Příprava jídla

1 V hrnci na másle na středním plameni opékejte cibuli dosklovita, trvá to asi 4 minuty. Přidejte česnek a tymián a míchejte další minutu. Poprašte moukou a cibulovou jíšku míchejte další 3 minuty. Přidejte uzenou papriku, kajenský pepř, práškovou hořčici a sůl. Vařte společně 1 minutu.

2 Zalijte pivem, vývarem, smetanou a mlékem a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, přiklop te a nechte za občasného míchání bublat 20 minut.

3 Protřete sítem a ochuťte worcesterem a v ještě horké polévce rozmíchejte čedar, postupně hrst po hrsti, až se rozpustí. Kdyby polévka začala být hrudkovitá, rozmixujte ji. Podle potřeby dosolte. Podávejte s krutony z pivních rohlíků.

Párujte s pivem...


12° PUMPKIN ALE
Jemně nasládlé kořeněné aroma 12° Pumpkin Ale z Radničního pivovaru Jihlava se s intenzivní sýrovou chutí pivní polévky s čedarem dobře doplňuje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené fazole na pivě

Čokoládová bábovka s pivem

Vepřová žebírka glazovaná pivem

Zapečené vepřové na pivě s toustíky

Hotdogy s pivní cibulkou

Pivní delikatesy

REKLAMA

Přidat komentář