Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s quinoou a granátovým jablkem

Granátové jablko je do salátů jako stvořené, dodá jim parádní nakyslou chuť a rozehraje v nich barevný koncert. Dobře se kombinuje nejen s quinoou, ale také s bulgurem nebo kuskusem.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 300 g quinoy
    • 1 l zeleninového vývaru
    • šťáva ze 2 limet
    • 8 lžic panenského olivového oleje
    • 100 g piniových oříšků
    • 2 granátová jablka, vyloupaná jadérka
    • 3 šalotky, nakrájené na tenká kolečka
    • hrst sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou
    • hrst mátových lístků, nasekaných nahrubo

Příprava jídla

1 Uvařte quinou v zeleninovém vývaru podle návodu na obalu (trvá to asi 18 minut). Nechte vychladnout a pak načechrejte vidličkou.

2 Prošlehejte limetovou šťávu a olivový olej. Na suché pánvi opražte piniové oříšky dozlatova. Smíchejte je s quinoou, granátovými jadérky, šalotkou, meruňkami a bylinkami a přelijte připravenou zálivkou.

NĚCO NAVÍC
Do salátu můžete přidat třeba i natrhané grilované kuřecí maso nebo podélně rozpůlený rozpečený sýr s bílou plísní.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pánev s kapustou a granátovým jablkem

Rýžová kaše s granátovým jablkem

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

VIDEO: Jak na granátové jablko

VIDEO: Jak na granátové jablko

Nadívaná kuřátka s granátovým jablkem

Granátové jablko

Půst vás nezaskočí!

Originální saláty 20x jinak

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář