Salát z quinoy se zeleninou a olivami zažene hlad, ale nebude vám po něm těžko. Je to úžasný recept na letní oběd, který si můžete vzít do práce. Quinoa obsahuje všechny základní aminokyseliny. Díky obsahu bílkovin se tak vyrovná masu nebo mléčným výrobkům. Je proto ideální pro vegetariány, děti nebo kojící matky.
Suroviny
Postup
Quinou několikrát důkladně properte, v cedníku přelijte horkou vodou a nechte okapat.
Pak ji vsypte do 750 ml osolené vroucí vody a vařte 15–20 minut doměkka. Uvařenou quinou stáhněte z ohně, přiklopte pokličkou a nechte chvíli stát.
Přísady na zálivku prošlehejte, promíchejte s pokrájenou zeleninou, olivami a vařenou quinoou. Podávejte s kozím sýrem.
Něco navíc: Příště můžete čerstvou zeleninu nahradit grilovanými cuketami či paprikami spolu s pečenými rajčaty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů )
- Quinoa známá neznámá: 14 ověřených receptů(14 receptů )
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů )
- 15 bezlepkových jídel, která připravíte z běžných surovin(15 receptů )