0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z quinoy

Salát z quinoy

4.5 / 5. Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1573 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 142 g
Tuky 95 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Quinoa obsahuje všechny základní aminokyseliny. Díky obsahu bílkovin se tak vyrovná masu nebo mléčným výrobkům. Je proto ideální pro vegetariány, děti nebo kojící matky.

Suroviny

quinoa 200 g
sůl
olivy černé 100 g
zelenina 250 g
nakrájená nadrobno, (paprika, cuketa, šalotka)
Na zálivku
olivový olej extra panenský 5 PL
citronová štáva 2 PL
umeocet 1 PL
bylinky 4 PL
např. máta a petrželka nebo jarní cibulka a bazalka
kozí sýr
k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Quinou několikrát důkladně properte, v cedníku přelijte horkou vodou a nechte okapat.

2

Pak ji vsypte do 750 ml osolené vroucí vody a vařte 15–20 minut doměkka. Uvařenou quinou stáhněte z ohně, přiklopte pokličkou a nechte chvíli stát.

3

Přísady na zálivku prošlehejte, promíchejte s pokrájenou zeleninou, olivami a vařenou quinoou. Podávejte s kozím sýrem.

Něco navíc: Příště můžete čerstvou zeleninu nahradit grilovanými cuketami či paprikami spolu s pečenými rajčaty.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit