Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mini crème brûlée

Dezert velikostí vhodný přesně na večírek. Potěší, ale nezaplácne!

Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: na 12-19 skleniček
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Pohár Francouzská

Ingredience

    • 750 ml smetany ke šlehání
    • 250 ml plnotučného mléka
    • 8 žloutků
    • 125 g krupicového cukru
    • dřeň z 1/2 vanilkového lusku nebo 1 lžíce vanilkového extraktu
    • 1 lžíce kávového extraktu nebo likéru
    • 1 lžíce kakaa holandského tipu
    • 1 lžíce pistáciového krému (viz Něco navíc)
    • 120 g třtinového cukru
    • 100 ml bílého rumu

Příprava jídla

1 Na nízkém plameni zahřejte smetanu a mléko. V misce rozšlehejte žloutky a cukr. Za stálého míchání je vlijte do horké smetany a tu rozdělte do 4 misek. Jednu ochuťte vanilkou, druhou kávou, třetí kakaem a čtvrtou pistáciovým krémem.

2 Předehřejte troubu na 90 °C. Naplňte skleničky a postavte je na vyšší plech. Zalijte do poloviny horkou vodou a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny podle velikosti skleniček. Teplota nesmí překročit 100 °C.

3 Jakmile je krém pevnější (přestane být tekutý), plech vytáhněte a skleničky nechte vychladnout (v lednici aspoň 2 hodiny).

4 Před podáváním posypte povrch každého krému třtinovým cukrem, zalijte lžičkou nahřátého alkoholu a zapalte. Až dohoří, bude cukr zkaramelizovaný.

NĚCO NAVÍC
Pistáciový krém prodává např. pražský obchod Casa Nostra. Klidně však můžete v robotu rozmixovat najemno 2 lžíce nesolených pistácií.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sklenička šunka, okurka & sýr

Sklenička cuketky, cizrna & parmazánový krém

Sklenička mozzarella, pesto & sušená rajčata

Sklenička feta, olivy & bylinky

Krevety s omáčkou

Malinové tiramisu s pistáciemi

Sklenička ananas & med

Vaše sladké ano

REKLAMA

Přidat komentář