Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mini crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné na 12–19 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6753 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 310 g
Tuky 514 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert velikostí vhodný přesně na večírek. Potěší, ale nezaplácne!

Související recepty

Suroviny

mléko 250 ml
plnotučné
dřeň, lze nahradit 1 lžící vanilkového extraktu
nebo kávový extrakt
třtinový cukr 120 g

Postup

1

Na nízkém plameni zahřejte smetanu a mléko. V misce rozšlehejte žloutky a cukr. Za stálého míchání je vlijte do horké smetany a tu rozdělte do 4 misek. Jednu ochuťte vanilkou, druhou kávou, třetí kakaem a čtvrtou pistáciovým krémem.

2

Předehřejte troubu na 90 °C. Naplňte skleničky a postavte je na vyšší plech. Zalijte do poloviny horkou vodou a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny podle velikosti skleniček. Teplota nesmí překročit 100 °C.

3

Jakmile je krém pevnější (přestane být tekutý), plech vytáhněte a skleničky nechte vychladnout (v lednici aspoň 2 hodiny).

4

Před podáváním posypte povrch každého krému třtinovým cukrem, zalijte lžičkou nahřátého alkoholu a zapalte. Až dohoří, bude cukr zkaramelizovaný.

NĚCO NAVÍC
Pistáciový krém prodává např. Diana – svět oříškůl, pražský obchod Casa Nostra a další. Klidně však můžete v robotu rozmixovat najemno 2 lžíce nesolených pistácií.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...