0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mini crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné na 12–19 skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6753 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 310 g
Tuky 514 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert velikostí vhodný přesně na večírek. Potěší, ale nezaplácne!

Suroviny

mléko 250 ml
plnotučné
žloutek 8 ks
krupicový cukr 125 g
vanilkový lusk ½ ks
dřeň, lze nahradit 1 lžící vanilkového extraktu
nebo kávový extrakt
kakao holandského typu 1 PL
pistáciová pasta 1 PL
třtinový cukr 120 g

1 Na nízkém plameni zahřejte smetanu a mléko. V misce rozšlehejte žloutky a cukr. Za stálého míchání je vlijte do horké smetany a tu rozdělte do 4 misek. Jednu ochuťte vanilkou, druhou kávou, třetí kakaem a čtvrtou pistáciovým krémem.

2 Předehřejte troubu na 90 °C. Naplňte skleničky a postavte je na vyšší plech. Zalijte do poloviny horkou vodou a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny podle velikosti skleniček. Teplota nesmí překročit 100 °C.

3 Jakmile je krém pevnější (přestane být tekutý), plech vytáhněte a skleničky nechte vychladnout (v lednici aspoň 2 hodiny).

4 Před podáváním posypte povrch každého krému třtinovým cukrem, zalijte lžičkou nahřátého alkoholu a zapalte. Až dohoří, bude cukr zkaramelizovaný.

NĚCO NAVÍC
Pistáciový krém prodává např. Diana – svět oříškůl, pražský obchod Casa Nostra a další. Klidně však můžete v robotu rozmixovat najemno 2 lžíce nesolených pistácií.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč