Dezert velikostí vhodný přesně na večírek. Potěší, ale nezaplácne!
Suroviny
1 Na nízkém plameni zahřejte smetanu a mléko. V misce rozšlehejte žloutky a cukr. Za stálého míchání je vlijte do horké smetany a tu rozdělte do 4 misek. Jednu ochuťte vanilkou, druhou kávou, třetí kakaem a čtvrtou pistáciovým krémem.
2 Předehřejte troubu na 90 °C. Naplňte skleničky a postavte je na vyšší plech. Zalijte do poloviny horkou vodou a pečte 1 až 1 a 1/2 hodiny podle velikosti skleniček. Teplota nesmí překročit 100 °C.
3 Jakmile je krém pevnější (přestane být tekutý), plech vytáhněte a skleničky nechte vychladnout (v lednici aspoň 2 hodiny).
4 Před podáváním posypte povrch každého krému třtinovým cukrem, zalijte lžičkou nahřátého alkoholu a zapalte. Až dohoří, bude cukr zkaramelizovaný.
NĚCO NAVÍC
Pistáciový krém prodává např. Diana – svět oříškůl, pražský obchod Casa Nostra a další. Klidně však můžete v robotu rozmixovat najemno 2 lžíce nesolených pistácií.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Inspirujte se našimi svatebními dorty a dezerty nebo si je na svatbu upečte sami(21 receptů)
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů)
- Jak na perfektní crème brûlée?(12 receptů)