Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Macerované kuře se zázvorovou omáčkou

Kuře macerováním zůstane chutné a šťavnaté, uvnitř s téměř hedvábnou strukturou. Vývar z masa schovejte, bude se hodit jako základ pro budoucí polévku.
Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Kuře Asijská

Ingredience

    • 2 kuřecí stehna, každé o váze asi 300 g
    • 2 plátky zázvoru, každý o síle 5 mm
    • čerstvě mletý pepř
    • 3 jarní cibulky

    NA OMÁČKU
    • 1 lžička pasty miso (já použila rýžovou)
    • 2 lžíce vývaru ze stehen
    • 2 lžíce najemno nasekané jarní cibulky (jen bílá část)
    • 1 lžička nadrobno nakrájeného zázvoru
    • 1 lžíce sezamového oleje

Příprava jídla

1 Kuřecí stehna zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte plátky zázvoru, pepř a jarní cibulky. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod poklicí vařte asi 15 minut. Pak plamen vypněte a nechte pod poklicí dojít 1 hodinu. Hotová stehna ponořte do studené vody, vychlaďte, osušte a natrhejte na sousta.

2 Pastu miso smíchejte s vývarem, ve kterém se stehna vařila. V jiné misce smíchejte najemno nasekanou cibulku, nakrájený zázvor a sezamový olej. Přimíchejte do směsi pasty a vývaru a podávejte ke kuřecímu masu společně s rýží.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

VIDEO: jak na zázvor

VIDEO: jak na zázvor

Celozrnné rizoto se zázvorem

Kandovaný zázvor a sirup

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

REKLAMA

Přidat komentář