
Macerované kuře se zázvorovou omáčkou
Kuře macerováním zůstane chutné a šťavnaté, uvnitř s téměř hedvábnou strukturou. Vývar z masa schovejte, bude se hodit jako základ pro budoucí polévku.
Vydání: 2013/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
Vaření: 15 minut
P
Ingredience
- 2 kuřecí stehna, každé o váze asi 300 g
- 2 plátky zázvoru, každý o síle 5 mm
- čerstvě mletý pepř
- 3 jarní cibulky
- 1 lžička pasty miso (já použila rýžovou)
- 2 lžíce vývaru ze stehen
- 2 lžíce najemno nasekané jarní cibulky (jen bílá část)
- 1 lžička nadrobno nakrájeného zázvoru
- 1 lžíce sezamového oleje
NA OMÁČKU
Příprava jídla
1 Kuřecí stehna zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte plátky zázvoru, pepř a jarní cibulky. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod poklicí vařte asi 15 minut. Pak plamen vypněte a nechte pod poklicí dojít 1 hodinu. Hotová stehna ponořte do studené vody, vychlaďte, osušte a natrhejte na sousta.
2 Pastu miso smíchejte s vývarem, ve kterém se stehna vařila. V jiné misce smíchejte najemno nasekanou cibulku, nakrájený zázvor a sezamový olej. Přimíchejte do směsi pasty a vývaru a podávejte ke kuřecímu masu společně s rýží.
2 Pastu miso smíchejte s vývarem, ve kterém se stehna vařila. V jiné misce smíchejte najemno nasekanou cibulku, nakrájený zázvor a sezamový olej. Přimíchejte do směsi pasty a vývaru a podávejte ke kuřecímu masu společně s rýží.
Přidat komentář