Kuře pěti vůní s citronem

Kuře pěti vůní s citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1224 kcal
Bílkoviny 78 g
Cukr 64 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Nebojte se místo cukru použít na marinování med - kuře bude ještě vypečenější!

Suroviny

citron 2 ks
krupicový cukr 3 PL
světlý, třtinový
zázvor (čerstvý)
velikosti ořechu, nastrouhaný, nemusí se loupat
česnek 2 stroužky
rozdrcený
sójová omáčka 5 PL
ČL
čínské koření pěti vůní: badyán, fenykl, hřebíček, skořice, sečuánsky pepř
1
scherry suché, nebo suché bílé víno
kuřecí stehna 4 ks
nebo 8 kuřecích paliček
sůl
pepř
1.  Šťávu z jednoho citronu vymačkejte a druhý nakrájejte na plátky. Dejte je do velkého silného plastového sáčku spolu se všemi ostatními přísadami včetně masa. Protřepte a uzavřený sáček nechte v chladu odležet minimálně deset minut, ale klidně i do druhého dne – v tom případě samozřejmě v lednici.

2.  Gril nebo troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, případně si připravte venkovní gril. Maso vyjměte z marinády, oklepejte je a grilujte anebo pečte asi dvacet minut; prvních deset minut kuřecí stehna občas potírejte zbylou marinádou. Čas od času maso otočte, aby bylo stejnoměrně propečené a zlatohnědé.

3.  Podávejte nejlépe s novými bramborami a salátovými listy.

Masitá změna  Stejným způsobem můžete naložit a opéct i libové vepřové maso (plátky kýty nebo očištěné kotlety bez kosti). V tom případě ho ale už nepotírejte zbylou marinádou.

Sladká obměna  Namísto cukru se dá použít tekutý med. Maso jím pokapejte anebo potřete a pak vložte do sáčku s ostatními ingrediencemi.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit