Mexické kuře
Suroviny
limeta
1
ks
omytá v horké vodě
olivový olej
2
PL
koriandr čerstvý
1
ČL
nasekané listy
paprika mletá sladká
½
ČL
třtinový cukr
½
ČL
kuřecí prsa
2
ks
nejlépe s kůži
česnek
6
stroužky
neloupané
chilli paprička
2
ks
červená
1. Z limetky nastrouhejte asi lžičku kůry a smíchejte ji s olivovým olejem, koriandrem, paprikou a cukrem. Kuřecí prsa položte do zapékací misky, potřete připravenou marinádou a zakápněte trochou limetkové šťávy. Zakryjte a půl hodiny marinujte.
2. Kolem kuřete rozložte celé stroužky česneku, polovinu limetky pokrájenou na osminky i chilli papričky a upečte podle základního receptu. Podávejte se zeleninovým salátem a salsou.
Vyzkoušejte!
Nebojte se pečeného česneku – krásně změkne a získá mnohem jemnější chuť, než má zasyrova. Pokud dáváte přednost méně pikantním pokrmům, chilli papričky před pečením rozpulte a vyberte z nich semínka.
2. Kolem kuřete rozložte celé stroužky česneku, polovinu limetky pokrájenou na osminky i chilli papričky a upečte podle základního receptu. Podávejte se zeleninovým salátem a salsou.
Vyzkoušejte!
Nebojte se pečeného česneku – krásně změkne a získá mnohem jemnější chuť, než má zasyrova. Pokud dáváte přednost méně pikantním pokrmům, chilli papričky před pečením rozpulte a vyberte z nich semínka.
Komentáře
Anonym
29.03.2015 16:42
Vynikající! Jako přílohu jsem
Vynikající! Jako přílohu jsem zvolila kuskus s šalotkou a moc jsme si pochutnali :)