Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Macerované kuře se zázvorovou omáčkou

Macerované kuře se zázvorovou omáčkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 70 g
Tuky 51 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře macerováním zůstane chutné a šťavnaté, uvnitř s téměř hedvábnou strukturou. Vývar z masa schovejte, bude se hodit jako základ pro budoucí polévku.

Suroviny

každé o váze asi 300 g
zázvor (čerstvý) 2 plátky
každý o síle 5 mm
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka 3 ks
Na omáčku
1 ČL
pasta miso lze použít rýžovou
vývar 2 PL
ze stehen
jarní cibulka 2 PL
najemno nasekaná bílá část
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nadrobno nakrájený
sezamový olej 1 PL

Postup

1

1 Kuřecí stehna zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte plátky zázvoru, pepř a jarní cibulky. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod poklicí vařte asi 15 minut. Pak plamen vypněte a nechte pod poklicí dojít 1 hodinu. Hotová stehna ponořte do studené vody, vychlaďte, osušte a natrhejte na sousta.

2 Pastu miso smíchejte s vývarem, ve kterém se stehna vařila. V jiné misce smíchejte najemno nasekanou cibulku, nakrájený zázvor a sezamový olej. Přimíchejte do směsi pasty a vývaru a podávejte ke kuřecímu masu společně s rýží.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...