Kuře macerováním zůstane chutné a šťavnaté, uvnitř s téměř hedvábnou strukturou. Vývar z masa schovejte, bude se hodit jako základ pro budoucí polévku.
Suroviny
kuřecí stehna
2
ks
každé o váze asi 300 g
zázvor (čerstvý)
2
plátky
každý o síle 5 mm
pepř
čerstvě mletý
jarní cibulka
3
ks
Na omáčku
1
ČL
pasta miso lze použít rýžovou
vývar
2
PL
ze stehen
jarní cibulka
2
PL
najemno nasekaná bílá část
zázvor (čerstvý)
1
ČL
nadrobno nakrájený
sezamový olej
1
PL
Postup
1
1 Kuřecí stehna zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte plátky zázvoru, pepř a jarní cibulky. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a pod poklicí vařte asi 15 minut. Pak plamen vypněte a nechte pod poklicí dojít 1 hodinu. Hotová stehna ponořte do studené vody, vychlaďte, osušte a natrhejte na sousta.
2 Pastu miso smíchejte s vývarem, ve kterém se stehna vařila. V jiné misce smíchejte najemno nasekanou cibulku, nakrájený zázvor a sezamový olej. Přimíchejte do směsi pasty a vývaru a podávejte ke kuřecímu masu společně s rýží.