Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné košíčky

Díky krému se jinak křehké košíčky nedrobí a jsou krásně vláčné. Po naplnění je opatrně přikryjte potravinářskou fólií a uchovejte v chladu.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví Česká

Ingredience

    • 200 g bezlepkové mouky (nebo běžné hladké, pokud nemusíte dodržovat bezlepkovou dietu)
    • 100 g kukuřičného škrobu (maizeny)
    • 100 g moučkového cukru
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 150 g rostlinného tuku
    • 150 g mletých ořechů
    • 1 celé vejce
    • 3 lžíce mléka

    Na náplň:

    • 1 vanilkový pudink (například Naturamyl, Dr. Oetker)
    • 250 ml mléka
    • 100 g Flory
    • cukr podle chuti
    • ovoce na ozdobu (čerstvé či kompotované)

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Mouku, škrob, cukr, vanilinový cukr a ořechy nasypte do mísy a smíchejte. Přidejte rozpuštěný rostlinný tuk a rozšlehané vejce s mlékem (pokud se vám zdá těsto příliš tuhé, přilijte do něj trochu mléka). Vypracujte hedvábné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho aspoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Poté jím naplňte formičky ve tvaru košíčků.

2. Košíčky vložte do trouby a pečte, odkud okraje nezrůžoví; trvá to asi dvacet minut. Pak je vyjměte a nechte chladnout. Mezitím si připravte krém: uvařte hustý pudink (bez cukru) a ještě teplý ho přikryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až hmota vychladne, utřete tuk s cukrem do pěny a postupně do ní zašlehejte pudink.

3. Košíčky opatrně vyklopte z formiček, naplňte krémem a ozdobte ovocem, které máte zrovna po ruce – báječné jsou třeba čerstvé jahody.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlové jednohubky

Kokosové kytičky

Piškotky plněné pudinkovým krémem

Kuličky s kandovaným ovocem

Oříškové makronky

Ořechové rohlíčky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.86

Přidat komentář