Košíčky z listového těsta s mozzarellou

Košíčky z listového těsta s mozzarellou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 40 g
Tuky 65 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Košíčky nás zaujaly snadnou přípravou a zajímavou náplní. Práce s listovým těstem je rychlá a výsledek zaujme i vás, slibujeme!

Suroviny

listové těsto 1 bal
mouka pšeničná hladká
na podsypání
mozzarella 2 bal
tabasco
podle chuti
provensálské koření
podle chuti
dýňová semínka
či slunečnicová, na posypání

1 Gril v troubě rozpalte na 200°C. Listové těsto rozválejte na pomoučněné ploše na silnější plát a obráceným koncem formiček na tartaletky z něj vykrájejte kolečka. Ta pak vmáčkněte zpět do formiček. Prsty těsto vytáhněte tak, aby měly košíčky vyšší kraje (pak z nich nevyteče roztavený sýr).

2 Do každého košíčku vložte kousek mozzarelly, větší či menší podle vaší chuti, a buď pokapejte tabascem, nebo jen posypte provensálskými bylinkami a semínky. Vložte do trouby pod grila pečte, dokud se sýr neroztaví. Podávejte teplé. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit