Košíčky z listového těsta s mozzarellou

Košíčky z listového těsta s mozzarellou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 40 g
Tuky 65 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Košíčky nás zaujaly snadnou přípravou a zajímavou náplní. Práce s listovým těstem je rychlá a výsledek zaujme i vás, slibujeme!

Související recepty

Suroviny

listové těsto 1 bal
mouka pšeničná hladká
na podsypání
mozzarella 2 bal
tabasco
podle chuti
provensálské koření
podle chuti
dýňová semínka
či slunečnicová, na posypání

1 Gril v troubě rozpalte na 200°C. Listové těsto rozválejte na pomoučněné ploše na silnější plát a obráceným koncem formiček na tartaletky z něj vykrájejte kolečka. Ta pak vmáčkněte zpět do formiček. Prsty těsto vytáhněte tak, aby měly košíčky vyšší kraje (pak z nich nevyteče roztavený sýr).

2 Do každého košíčku vložte kousek mozzarelly, větší či menší podle vaší chuti, a buď pokapejte tabascem, nebo jen posypte provensálskými bylinkami a semínky. Vložte do trouby pod grila pečte, dokud se sýr neroztaví. Podávejte teplé. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit