Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Taštičky s povidly a strouhankou

Taštičky umějí navodit domácí atmosféru.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 48 taštiček
Doba přípravy: Do hodiny
PT6M
Vaření 0:06
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 500 g brambor
    • 200 g polohrubé mouky + trocha k podsypávání
    • 50 g hrubé mouky
    • 1 velké vejce (nejlépe v biokvalitě)
    • 400 g domácích švestkových povidel
    • 200 g strouhanky z bílého pečiva
    • 70 g másla
    • moučkový cukr k dochucení

Příprava jídla

1 V mírně osolené vodě uvařte brambory ve slupce. Slijte, vysypte je na tác a nechte ležet, dokud z nich nepřestane stoupat pára. Ještě za tepla je oloupejte a prolisujte do mísy. Pak přisypte obě mouky, promíchejte, přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. To ihned zpracujte dál, jinak by příliš zřídlo.

2 Bramborové těsto rozdělte na třetiny nebo čtvrtiny a na pomoučněném vále ho rozválejte na pláty o síle 2–3 mm. Z těch pak vykrajujte kolečka o průměru 7 cm, do středu každého z nich dejte lžičku povidel, přehněte a prsty přimáčkněte po celém obvodu spoje. Jednotlivé taštičky pokládejte na moukou poprášený tác a následně je vkládejte do vroucí vody. Vařte asi 6 minut.

3 Ve větší pánvi rozpusťte máslo, přidejte strouhanku a pozvolna za stálého a rovnoměrného míchání opražte dozlatova.

4 Taštičky podávejte posypané strouhankou a moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
V restauraci Coda, odkud recept pochází, vám nabídnou luxusní taštičky ještě se slivovicovým glazé. Ročně se v restauraci prodá 1500 taštiček a jsou hosté, kteří se na ně stále vracejí!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené kachní stehýnko v šouletu

Pstruh s petrželovo-cibulovým pyré a lehkou šafránovou omáčkou

12x nejoblíbenější dětská jídla

16x povidla a co s nimi!

Přidat komentář