
Uživatelský
recept
recept
Rizoto s paprikou a červenou cibulí
Popis receptu:
*
Autor: Alžběta Slezáková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
1 lžíce olivového oleje
2 červené cibule
2 červené papriky
1 lžíce lístků rozmarýnu
85g slaniny
140g rýže
150ml bílého vína
850ml zeleninový vývar
2 lžíce strouhaného parmezánu
Příprava jídla
Ve větším hrnci nebo pánvi na oleji opékáme cibuli dosklovita asi 5 minut. Přidáme papriku, slaninu a rozmarýn a další 3-4 minuty mícháme. Vsypáme rýži a dobře promícháme.
Zalijeme vínem a mícháme, než se vyvaří. Ztlumíme a zalijeme sběračkou vývaru až se vstřebá přidáme další.Trvá to asi 20 minut než spotřebujeme celý vývar. Na konci vmícháme parmazán a osolíme a opepříme.
Přidat komentář