Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou

Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (32)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3282 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 423 g
Tuky 129 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně zimní chutě

Suroviny

červená řepa 400 g
česnek 2 stroužky
jeden neoloupaný, jeden nadrobno
rozmarýn 1 snítka
víno červené 100 ml
med 1 ČL
1 PL
ocet balsamico
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
rýže carnaroli 320 g
olivový olej 3 PL
vývar zeleninový 1 l
horký
máslo 70 g
parmazán 70 g
čerstvě nastrouhaný
sůl a pepř
gorgonzola 150 g
bazalka 1 PL
nasekané

Řepu zabalte do alobalu spolu s 1 stroužkem česneku a rozmarýnem ji upečte při 160 °C doměkka (cca 45–50 minut, podle velikosti). Potom ji oloupejte, rozmixujte s trochou vývaru a přeceďte přes síto. Připravené pyré uchovejte stranou.

2 Červené víno svařte na 2/3 objemu. Potom přidejte lžičku medu a lžíci balzamikového octa, provařte a dejte stranou.

3 Nakrájenou šalotku opečte dosklovita spolu s nakrájeným česnekem na olivovém oleji, přidejte rýži a nechte zesklovatět. Přidejte krém z červené řepy a zredukované červené víno a počkejte, až se víno zcela odvaří. Zalijte částí vývaru a podle potřeby ho pak dolévejte tak dlouho, dokud nebude rýže al dente.

4 Hrnec sejměte z plotny a vmíchejte studené máslo a parmazán, osolte, opepřete, promíchejte a rozdělte na nahřáté talíře. Hotové rizoto na talířích ozdobte kousky gorgonzoly a čerstvou bazalkou.

NĚCO NAVÍC

Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit