Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou

Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (32)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3282 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 423 g
Tuky 129 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krásně zimní chutě

Suroviny

červená řepa 400 g
česnek 2 stroužky
jeden neoloupaný, jeden nadrobno
rozmarýn 1 snítka
víno červené 100 ml
med 1 ČL
1 PL
ocet balsamico
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
rýže carnaroli 320 g
olivový olej 3 PL
vývar zeleninový 1 l
horký
máslo 70 g
parmazán 70 g
čerstvě nastrouhaný
sůl a pepř
gorgonzolla 150 g
bazalka 1 PL
nasekané

Řepu zabalte do alobalu spolu s 1 stroužkem česneku a rozmarýnem ji upečte při 160 °C doměkka (cca 45–50 minut, podle velikosti). Potom ji oloupejte, rozmixujte s trochou vývaru a přeceďte přes síto. Připravené pyré uchovejte stranou.

2 Červené víno svařte na 2/3 objemu. Potom přidejte lžičku medu a lžíci balzamikového octa, provařte a dejte stranou.

3 Nakrájenou šalotku opečte dosklovita spolu s nakrájeným česnekem na olivovém oleji, přidejte rýži a nechte zesklovatět. Přidejte krém z červené řepy a zredukované červené víno a počkejte, až se víno zcela odvaří. Zalijte částí vývaru a podle potřeby ho pak dolévejte tak dlouho, dokud nebude rýže al dente.

4 Hrnec sejměte z plotny a vmíchejte studené máslo a parmazán, osolte, opepřete, promíchejte a rozdělte na nahřáté talíře. Hotové rizoto na talířích ozdobte kousky gorgonzoly a čerstvou bazalkou.

NĚCO NAVÍC

Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit