0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou

Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Rizoto s červenou řepou a gorgonzolou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3295 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 426 g
Tuky 129 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně zimní chutě

Suroviny

červená řepa 400 g
česnek 2 stroužky
jeden neoloupaný, jeden nadrobno
rozmarýn 1 snítka
víno červené 100 ml
suché
med 1 ČL
balzamikový ocet 1 PL
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
rýže carnaroli 320 g
nebo arborio
olivový olej 3 PL
vývar zeleninový 1 l
horký
máslo 70 g
parmazán 70 g
čerstvě nastrouhaný
sůl a pepř
gorgonzola 150 g
bazalka 1 PL
nasekané

Postup

1

Řepu zabalte do alobalu spolu s 1 stroužkem česneku a rozmarýnem ji upečte při 160 °C doměkka (cca 45–50 minut, podle velikosti). Potom ji oloupejte, rozmixujte s trochou vývaru a přeceďte přes síto. Připravené pyré uchovejte stranou.

2

Červené víno svařte na 2/3 objemu. Potom přidejte lžičku medu a lžíci balzamikového octa, provařte a dejte stranou.

3

Nakrájenou šalotku opečte dosklovita spolu s nakrájeným česnekem na olivovém oleji, přidejte rýži a nechte zesklovatět. Přidejte krém z červené řepy a zredukované červené víno a počkejte, až se víno zcela odvaří. Zalijte částí vývaru a podle potřeby ho pak dolévejte tak dlouho, dokud nebude rýže al dente.

4

Hrnec sejměte z plotny a vmíchejte studené máslo a parmazán, osolte, opepřete, promíchejte a rozdělte na nahřáté talíře. Hotové rizoto na talířích ozdobte kousky gorgonzoly a čerstvou bazalkou.

NĚCO NAVÍC
Naučte se dokonalé italské rizoto s Markem Pavalou krok za krokem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč