CHEESECAKE PŘELITÝ BORŮVKAMI

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

CHEESECAKE PŘELITÝ BORŮVKAMI

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Na korpus
sušenky 250 g
např. oříškové BB
mléko 4 PL
tuk
na vymazání formy
Náplň
tvaroh 625 g
jogurt 450 g
med 3 PL
vejce 3 ks
sůl špetka
škrob 2 PL
např. Solamyl
borůvky
med
voda
Ze všeho nejdřív rozdrtíme sušenky. To, že jsou Bebe v sáčcích, jsem využila a ještě tak jak byly zabalené, jsem je rozklepala paličkou na drť. Ale použít můžete samozřejmě i mixer nebo tak :) Já jsem cheesecake dělala v 6 ráno, když ještě celá rodina spala, tak jsem je nechtěla budit. Drť smícháme s mlékem a vzniklou drobenkou vysteleme vymazanou formu - nejen spodek, ale i něco málo po stranách. Jinak mléko jsem použila místo másla, abych ušetřila kalorie - v těch sušenkách už je jich i tak až až :) Dáme péct na 180°C na 10 minut. Mezitím začneme tvořit náplň. (jak prosté pokud máte odhad a nemusíte ji ještě dodělávat - proto je na obrázcích míň ingrediencí než jsem sem napsala:D) To znamená, ve velké míse smícháme tvarohy, jogurty, med, vejce a sůl, na závěr přidáme i bramborový škrob. Nalijeme na korpus, který by mezitím už měl být hotový a: dáme péct na necelých 15 minut na 180°C následně stupně snížíme na 150 a pečeme ještě celých 60 minut. V troubě na mřížce pod cheesecakem musí být nějaký pekáček nebo forma s horkou vodou! (kvůli tomu, aby se sušenkový základ nerozmáčel a zůstal "křupavý") Po vyjmutí by se měl cheesecake tak nějak uprostřed sulcovitě třást. Sám se potom dodělá během chladnutí. Dáme vychladnout a následně vhodíme na pár hodin do ledničky. Až ho budete chtít vyndavat z formy, nejdřív ji nožem dokola objeďte, ať se vám to nepotrhá :) Kdo by chtěl ještě na to dělat nějakou zálivku, v mém případě borůvkovou, jednoduše si své zvolené množství ovoce vhodí do kastrůlku, přidá med, trošku vody, rozehřeje a má hotovo!
Autor: bellonia

Obchod Apetit