0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s borúvkovým přelivem

Cheesecake s borúvkovým přelivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2590 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 252 g
Tuky 121 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 250 g
např. oříškové BB
mléko 4 PL
tuk
na vymazání formy
Náplň
tvaroh 625 g
jogurt 450 g
med 3 PL
vejce 3 ks
sůl špetka
škrob 2 PL
např. Solamyl
voda

Postup

1

Ze všeho nejdřív rozdrtíme sušenky. To, že jsou Bebe v sáčcích, jsem využila a ještě tak jak byly zabalené, jsem je rozklepala paličkou na drť. Ale použít můžete samozřejmě i mixer nebo tak :) Já jsem cheesecake dělala v 6 ráno, když ještě celá rodina spala, tak jsem je nechtěla budit.

2

Drť smícháme s mlékem a vzniklou drobenkou vysteleme vymazanou formu - nejen spodek, ale i něco málo po stranách. Jinak mléko jsem použila místo másla, abych ušetřila kalorie - v těch sušenkách už je jich i tak až až :)

3

Dáme péct na 180°C na 10 minut.

4

Mezitím začneme tvořit náplň. (jak prosté pokud máte odhad a nemusíte ji ještě dodělávat - proto je na obrázcích míň ingrediencí než jsem sem napsala:D) To znamená, ve velké míse smícháme tvarohy, jogurty, med, vejce a sůl, na závěr přidáme i bramborový škrob.

5

Nalijeme na korpus, který by mezitím už měl být hotový a: dáme péct na necelých 15 minut na 180°C následně stupně snížíme na 150 a pečeme ještě celých 60 minut. V troubě na mřížce pod cheesecakem musí být nějaký pekáček nebo forma s horkou vodou! (kvůli tomu, aby se sušenkový základ nerozmáčel a zůstal "křupavý") Po vyjmutí by se měl cheesecake tak nějak uprostřed sulcovitě třást. Sám se potom dodělá během chladnutí.

6

Dáme vychladnout a následně vhodíme na pár hodin do ledničky. Až ho budete chtít vyndavat z formy, nejdřív ji nožem dokola objeďte, ať se vám to nepotrhá :)

7

Kdo by chtěl ještě na to dělat nějakou zálivku, v mém případě borůvkovou, jednoduše si své zvolené množství ovoce vhodí do kastrůlku, přidá med, trošku vody, rozehřeje a má hotovo!

Foto ilustrační, ydroj: Wikimedia.Commons.org

 
Autor: bellonia

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč