0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s borúvkovým přelivem

Cheesecake s borúvkovým přelivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2590 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 252 g
Tuky 121 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 250 g
např. oříškové BB
mléko 4 PL
tuk
na vymazání formy
Náplň
tvaroh 625 g
jogurt 450 g
med 3 PL
vejce 3 ks
sůl špetka
škrob 2 PL
např. Solamyl
borůvky
med
voda

Postup

1

Ze všeho nejdřív rozdrtíme sušenky. To, že jsou Bebe v sáčcích, jsem využila a ještě tak jak byly zabalené, jsem je rozklepala paličkou na drť. Ale použít můžete samozřejmě i mixer nebo tak :) Já jsem cheesecake dělala v 6 ráno, když ještě celá rodina spala, tak jsem je nechtěla budit.

2

Drť smícháme s mlékem a vzniklou drobenkou vysteleme vymazanou formu - nejen spodek, ale i něco málo po stranách. Jinak mléko jsem použila místo másla, abych ušetřila kalorie - v těch sušenkách už je jich i tak až až :)

3

Dáme péct na 180°C na 10 minut.

4

Mezitím začneme tvořit náplň. (jak prosté pokud máte odhad a nemusíte ji ještě dodělávat - proto je na obrázcích míň ingrediencí než jsem sem napsala:D) To znamená, ve velké míse smícháme tvarohy, jogurty, med, vejce a sůl, na závěr přidáme i bramborový škrob.

5

Nalijeme na korpus, který by mezitím už měl být hotový a: dáme péct na necelých 15 minut na 180°C následně stupně snížíme na 150 a pečeme ještě celých 60 minut. V troubě na mřížce pod cheesecakem musí být nějaký pekáček nebo forma s horkou vodou! (kvůli tomu, aby se sušenkový základ nerozmáčel a zůstal "křupavý") Po vyjmutí by se měl cheesecake tak nějak uprostřed sulcovitě třást. Sám se potom dodělá během chladnutí.

6

Dáme vychladnout a následně vhodíme na pár hodin do ledničky. Až ho budete chtít vyndavat z formy, nejdřív ji nožem dokola objeďte, ať se vám to nepotrhá :)

7

Kdo by chtěl ještě na to dělat nějakou zálivku, v mém případě borůvkovou, jednoduše si své zvolené množství ovoce vhodí do kastrůlku, přidá med, trošku vody, rozehřeje a má hotovo!

Foto ilustrační, ydroj: Wikimedia.Commons.org

 
Autor: bellonia

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit