
Ražniči s remuládou
Krásně šťavnaté
Vydání: 2013/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 10 minut
Opékání: 10 minut
P
Ingredience
- 1 kg vepřové kýty
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 8 menších cibulí, oloupaných
- 200 g bílé uzené slaniny (špeku, nejlépe domácího)
- 200 g sádla na opékání
- opékané nebo vařené brambory k podávání
- 225 g majonézy
- 3 nakládané okurky a lák
- sůl, cukr a čerstvě mletý pepř
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1–2 jarní cibulky
NA REMULÁDU
Příprava jídla
1 Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.
2 Maso pokrájejte na medailonky či čtverečky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte na silnější kolečka a uzenou slaninu na plátky tak, aby všechny kousky byly podobné (lepší drobnější, špíz se pak lépe propéká).
3 Napichujte na špejle v pořadí maso, cibule, uzená slanina a znovu a pořád dokola, dokud není špejle plná. Špízy pomalu opékejte na sádle dozlatova, než je maso pěkně propečené. Podávejte s domácí remuládou a opékanými nebo vařenými bramborami.
2 Maso pokrájejte na medailonky či čtverečky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte na silnější kolečka a uzenou slaninu na plátky tak, aby všechny kousky byly podobné (lepší drobnější, špíz se pak lépe propéká).
3 Napichujte na špejle v pořadí maso, cibule, uzená slanina a znovu a pořád dokola, dokud není špejle plná. Špízy pomalu opékejte na sádle dozlatova, než je maso pěkně propečené. Podávejte s domácí remuládou a opékanými nebo vařenými bramborami.
Přidat komentář