Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ražniči s remuládou

Krásně šťavnaté
Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 10 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 1 kg vepřové kýty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 menších cibulí, oloupaných
    • 200 g bílé uzené slaniny (špeku, nejlépe domácího)
    • 200 g sádla na opékání
    • opékané nebo vařené brambory k podávání

    NA REMULÁDU

    • 225 g majonézy
    • 3 nakládané okurky a lák
    • sůl, cukr a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • 1–2 jarní cibulky

Příprava jídla

1 Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.

2 Maso pokrájejte na medailonky či čtverečky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte na silnější kolečka a uzenou slaninu na plátky tak, aby všechny kousky byly podobné (lepší drobnější, špíz se pak lépe propéká).

3 Napichujte na špejle v pořadí maso, cibule, uzená slanina a znovu a pořád dokola, dokud není špejle plná. Špízy pomalu opékejte na sádle dozlatova, než je maso pěkně propečené. Podávejte s domácí remuládou a opékanými nebo vařenými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Záhorácký závitek

REKLAMA

Přidat komentář