Ražniči s remuládou

Ražniči s remuládou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6148 kcal
Bílkoviny 236 g
Cukr 110 g
Tuky 528 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Krásně šťavnaté

Suroviny

vepřová kýta 1 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 8 ks
menší, oloupaná
uzená slanina 200 g
špek, nejlépe domácí
sádlo 200 g
na opékání
brambory opékané
lze nahradit vařenými, k podávání
Na remuládu
majonéza 225 g
okurky nakládané 3 ks
+ lák
sůl
cukr
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
1 Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.

2 Maso pokrájejte na medailonky či čtverečky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte na silnější kolečka a uzenou slaninu na plátky tak, aby všechny kousky byly podobné (lepší drobnější, špíz se pak lépe propéká).

3 Napichujte na špejle v pořadí maso, cibule, uzená slanina a znovu a pořád dokola, dokud není špejle plná. Špízy pomalu opékejte na sádle dozlatova, než je maso pěkně propečené. Podávejte s domácí remuládou a opékanými nebo vařenými bramborami.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit