Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ražniči s remuládou

Ražniči s remuládou

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5440 kcal
Bílkoviny 276 g
Sacharidy 106 g
Tuky 432 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně šťavnaté kousky masa proložené sladkou cibulkou vás nenechají na pochybách, že život je krásný!

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
menší, oloupaná
špek 200 g
sádlo 200 g
na opékání
lze nahradit vařenými, k podávání
Na remuládu
majonéza 225 g
sůl
cukr
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 1 ČL
jarní cibulka 1 ks

Postup

1

Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.

2

Maso pokrájejte na medailonky či čtverečky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte na silnější kolečka a uzenou slaninu na plátky tak, aby všechny kousky byly podobné (lepší drobnější, špíz se pak lépe propéká).

3

Napichujte na špejle v pořadí maso, cibule, uzená slanina a znovu a pořád dokola, dokud není špejle plná. Špízy pomalu opékejte na sádle dozlatova, než je maso pěkně propečené. Podávejte s domácí remuládou a opékanými nebo vařenými bramborami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...