Ražniči s remuládou

Ražniči s remuládou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6148 kcal
Bílkoviny 236 g
Cukr 110 g
Tuky 528 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Krásně šťavnaté

Suroviny

vepřová kýta 1 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 8 ks
menší, oloupaná
uzená slanina 200 g
špek, nejlépe domácí
sádlo 200 g
na opékání
brambory opékané
lze nahradit vařenými, k podávání
Na remuládu
majonéza 225 g
okurky nakládané 3 ks
+ lák
sůl
cukr
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 1 ČL
jarní cibulka 1 ks
1 Na remuládu pokrájejte bílou část jarní cibulky na malé kostičky, zelenou část na kroužky. Majonézu dejte do mísy, přidejte nakrájenou cibulku, okurku nastrouhanou najemno a dochuťte solí, pepřem, cukrem a worcestrem. Důkladně promíchejte a přidejte trochu láku z okurek na dochucení. Dejte do chladničky.

2 Maso pokrájejte na medailonky či čtverečky, osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte na silnější kolečka a uzenou slaninu na plátky tak, aby všechny kousky byly podobné (lepší drobnější, špíz se pak lépe propéká).

3 Napichujte na špejle v pořadí maso, cibule, uzená slanina a znovu a pořád dokola, dokud není špejle plná. Špízy pomalu opékejte na sádle dozlatova, než je maso pěkně propečené. Podávejte s domácí remuládou a opékanými nebo vařenými bramborami.

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit