Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kapustové karbanátky s bramborovo-sýrovou kaší

Popis receptu: 
Kapustové karbanátky s bramborovo-sýrovou kaší 4 porce: 1 hlávka kapusty (asi 500 g), 250 g uzeného masa, 2 vejce, 300 g brambor, 150 g sýra comté, 150 g zakysané smetany, 1 cibule, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic rostlinného oleje, pepř, sůl Kapustu rozeberte na listy, omyjte a uvařte doměkka. Pak ji přelijte studenou vodou, aby si zachovala svěží barvu. Vymačkejte z listů vodu a umelte je na kuchyňském robotu. Vodu z kapusty můžete použít později na polévku, stejně jako vodu, která zbude po uvaření uzeného masa. Uvařené maso rovněž umelte. Do směsi mletého masa a mleté kapusty vmíchejte vajíčka, jemně nakrájenou a lehce osmaženou cibulku, sůl, pepř a trochu strouhanky. Směs řádně prohněťte a pak z ní vytvořte karbanátky. Obalte je ve strouhance a osmažte na oleji. Oloupané brambory (nejvhodnější jsou typu C) uvařte, rozmačkejte, osolte, přidejte nastrouhaný sýr comté. Nakonec přidejte zakysanou smetanu a míchejte kaši jedním směrem, aby se zachovaly sýrové vazby a kaše se táhla. Kaše by měla být hutná a lehce nakyslá, jakoby navinulá.
Autor: zuzana PROCHAZKOVA
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    4 porce: 1 hlávka kapusty (asi 500 g), 250 g uzeného masa, 2 vejce, 300 g brambor, 150 g sýra comté, 150 g zakysané smetany, 1 cibule, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic rostlinného oleje, pepř, sůl

Příprava jídla

Kapustu rozeberte na listy, omyjte a uvařte doměkka. Pak ji přelijte studenou vodou, aby si zachovala svěží barvu. Vymačkejte z listů vodu a umelte je na kuchyňském robotu. Vodu z kapusty můžete použít později na polévku, stejně jako vodu, která zbude po uvaření uzeného masa. Uvařené maso rovněž umelte. Do směsi mletého masa a mleté kapusty vmíchejte vajíčka, jemně nakrájenou a lehce osmaženou cibulku, sůl, pepř a trochu strouhanky. Směs řádně prohněťte a pak z ní vytvořte karbanátky. Obalte je ve strouhance a osmažte na oleji. Oloupané brambory (nejvhodnější jsou typu C) uvařte, rozmačkejte, osolte, přidejte nastrouhaný sýr comté. Nakonec přidejte zakysanou smetanu a míchejte kaši jedním směrem, aby se zachovaly sýrové vazby a kaše se táhla. Kaše by měla být hutná a lehce nakyslá, jakoby navinulá.
REKLAMA

Přidat komentář