Kapustové karbanátky s bramborovo-sýrovou kaší

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kapustové karbanátky s bramborovo-sýrovou kaší

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

kapusta 1 ks
asi 500g
uzené maso 250 g
vejce 2 ks
brambory 300 g
sýr 150 g
comté
zakysaná smetana 150 g
cibule 1 ks
strouhanka 3 PL
rostlinný olej 6
pepř
sůl
Kapustu rozeberte na listy, omyjte a uvařte doměkka. Pak ji přelijte studenou vodou, aby si zachovala svěží barvu. Vymačkejte z listů vodu a umelte je na kuchyňském robotu. Vodu z kapusty můžete použít později na polévku, stejně jako vodu, která zbude po uvaření uzeného masa. Uvařené maso rovněž umelte. Do směsi mletého masa a mleté kapusty vmíchejte vajíčka, jemně nakrájenou a lehce osmaženou cibulku, sůl, pepř a trochu strouhanky. Směs řádně prohněťte a pak z ní vytvořte karbanátky. Obalte je ve strouhance a osmažte na oleji. Oloupané brambory (nejvhodnější jsou typu C) uvařte, rozmačkejte, osolte, přidejte nastrouhaný sýr comté. Nakonec přidejte zakysanou smetanu a míchejte kaši jedním směrem, aby se zachovaly sýrové vazby a kaše se táhla. Kaše by měla být hutná a lehce nakyslá, jakoby navinulá.

Obchod Apetit