Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Osvěžující letní rýžový salát
Osvěžující letní rýžový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Osvěžující letní rýžový salát

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1988 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 219 g
Tuky 89 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánské osvěžení

Související recepty

Suroviny

rýže 250 g
dlouhozrnná
červená, na proužky
olivový olej 3 PL
šťáva a kůra
máta 1 svazek
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Rýži vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte deset minut. Pak přidejte kousky chřestu a ještě tři čtyři minuty povařte. Rýže by měla být už hotová a chřest zůstat ještě trochu křupavý. Směs slijte přes cedník a zchlaďte proudem studené vody.

2

Až rýže vychladne, přimíchejte červenou papriku, olej, citronovou kůru i šťávu, mozzarellu a mátové lístky. Pořádně osolte a opepřete.

Příště to zkuste…
• výrazněji
Místo mozzarelly vyzkoušejte fetu, balkánský nebo ovčí sýr a přidejte pár černých oliv.
• obyčejněji
Chřest vyměňte za zelené fazolky, pórek, hrášek či mladé kedlubny nakrájené na špalíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...