Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Švýcarská Roláda

Popis receptu: 

Výborný,lehký Švýcarský dezert který zvládne opravdu každý...

Autor: Tomáš Štol
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6 porcí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    350ml smetany min 30%

    230g hořká čokoláda

    3 lžíce vody

    2 lžíce tmavého rumu

    6 ks žloutků

    170g mouč.cukru

    6 ks bílků

    sůl

Příprava jídla

1-Troubu rozehřej na 180 stupnů.Plech velikosti 33x38cm vylož pečícím papírem.

2-Vodní lázen-čokoládu rum a vodu nech rozpustit ve Vod.láz.

3-Rozehřátou směs dej lehce zchladnout

4-Žloutky s cukrem vyšlehej v robotu do pěny

5-Hotová pěna + směs s čokoládou promíchej

6-Udělej sníh s bílku a přidej sůl a čokoládovou směs

7-Hotové těsto vylij na plech a uhlad paletkou

8-plech vlož do roz.trouby na 15min

9-Z vychladlé těsto sloupni z pečícího papíru

10-smetanu v robotu vyšlehej dotuha,pomaž ji vychladlé těsto a roládu zaroluj

11-dej na min 25min do lednice

12-roládu popraš mouč.cukrem 

REKLAMA

Přidat komentář