
Oáza
Připomíná vám tenhle osvěžující koktejl slavné kubánské mojito? Velmi správně! Varianta s becherovkou je skvělá, určitě ji vyzkoušejte. Pokud v domácím baru nenajdete Monin Lime, nahraďte ho šťávou z limetek a trochou třtinového cukru.
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 1
Ingredience
- 40 ml becherovky
- ½ limetky
- 1–2 lžičky hnědého třtinového cukru
- 1 lžíci čerstvých mátových lístků
- 20 ml likéru Monin Lime
- plátek limetky
- čerstvou mátu
Na ozdobu:
Příprava jídla
1. Do sklenice na whisky (odborně se jí říká old fashioned) rozkrojte půlku limetky na čtvrtiny. Přidejte třtinový cukr, mátu a becherovku. Pak přímo ve sklenici pomocí drtítka porušte strukturu mátových lístků a lehce vymačkejte čtvrtinky limetek.
2. Přidejte ledovou tříšť a promíchejte. Sklenici dosypte drceným ledem, ozdobte snítkou máty a plátkem limetky.
3. Ochutnejte, a pokud máte pocit, že koktejlu chybí říz, doplňte ho limetkovým sirupem Monin nebo šťávou z čerstvé limetky s cukrem. Oázu podávejte s brčkem.
2. Přidejte ledovou tříšť a promíchejte. Sklenici dosypte drceným ledem, ozdobte snítkou máty a plátkem limetky.
3. Ochutnejte, a pokud máte pocit, že koktejlu chybí říz, doplňte ho limetkovým sirupem Monin nebo šťávou z čerstvé limetky s cukrem. Oázu podávejte s brčkem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 16:25