Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Caramelly s mátou a ricottou

Tohle jsou opravdu moc dobré těstoviny, navíc nenáročné na přípravu. Caramella znamená italsky ,bonbon‘ a hotové těstoviny opravdu vypadají jako bonbony zabalené v papírku...
Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Odpočívání těsta: 30-60 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g hladké mouky, nejlépe ,dvounulky‘
    • 4 vejce
    • 340 g drobivé ricotty
    • kůru z 1 citronu
    • šťávu z 1 citronu
    • ¼ muškátového oříšku, nastrouhaného
    • 1 hrst nasekaných mátových lístků
    • 2 hrsti strouhaného parmazánu
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 3 hrudky másla

Příprava jídla

1. Mouku nasypte na vál nebo do mísy. Uprostřed vytvořte jamku a rozklepněte do ní všechna vajíčka. Vidličkou prošlehejte. Pak si pomoučněte obě ruce a začněte těsto hníst. Až bude hedvábně hladké a pružné, zabalte ho do kuchyňské fólie a nechte půl hodiny až hodinu odpočívat v lednici.

2. Mezitím připravte náplň: smíchejte ricottu, citronovou kůru, muškátový oříšek, mátu a parmazán. Trochu máty a sýra si můžete nechat stranou, k podávání. Pak pečlivě dolaďte chutě. Směs trochu rozřeďte citronovou šťávou. Pokud byste si dali víc parmazánu, máty nebo citronu, přidejte je podle chuti. Směs nabírejte lžičkou a uválejte ji do tak velkých kuliček, aby se vešly do bonbonů. Návod vidíte dole na stránce.

3. Pokud nebudete bonbony vařit hned, položte je na tác poprášený moukou a uložte do ledničky. Pak je na tři až čtyři minuty vložte do vroucí osolené vody a sceďte. Trochu vody, v níž se těstoviny vařily, nechte stranou.

4. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte šťávu z poloviny citronu a pár lžic vody z těstovin. Trochu osolte, opepřete a do ochuceného másla naházejte těstoviny. Podávejte hned, posypané parmazánem a nasekanou mátou. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nikde se nepíše, jak náplň balit do těsta a vytvářet "bonbony". Zdá se mi to na první pohled příliš pracné.
Obrazek uzivatele
Podle mne je to celkem jednoduché a moc dobré! Když máte těsto vyválené a nakrájené na čtverečky, dáte do prostřed trochu náplně, zatočíte a na každé straně přimáčknete aby náplň nevytekla a mělo to tvar bonbonu
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.70

Přidat komentář