Hráškový krém s mátou a skořicí

Hráškový krém s mátou a skořicí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1386 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 92 g
Tuky 95 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle polévka si vás získá jemnou chutí i barvou. Krásu neztratí, i pokud ji připravíte z mraženého hrášku – bylo by ale škoda nevyužít toho, že ten čerstvý právě prožívá krátké období vrcholné formy!

Suroviny

máslo 30 g
mouka pšeničná hladká 70 g
voda 1 l
studená nebo důbeží/zeleninový vývar
mléko 150 ml
smetana ke šlehání 200 ml
hrášek 250 g
sůl
pepř bílý
skořice špetka
mletá
máta 4 snítky
na ozdobu
1. V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a vytvořte světlou jíšku. Zalijte ji vodou či vývarem, osolte a metlou rozšlehejte. Za občasného míchání vařte dvacet minut.

2. Přilijte mléko, a až začne polévka vařit, přisypte hrášek. Povařte pět až deset minut, dokud není hrášek měkký (mražený zpravidla potřebuje kratší dobu než čerstvý), a odstavte z ohně. Přímo v hrnci pak polévku rozmixujte ponorným mixérem a ještě ji přeceďte přes jemný cedník. Rozmixovaný hrášek protlačte vařečkou nebo obrácenou naběračkou.

3. Do polévky přilijte smetanu; čtyři lžíce si nechte na ozdobu. Prohřejte a dochuťte solí i mletým pepřem. Každou porci ozdobte smetanou, skořicí a lístky máty.

Tip Apetitu:
Jemný čerstvý hrášek v luscích se právě dostává na trh. Neváhejte této nabídky využít; trvá jen pár týdnů a opakovat se bude až za rok. Pokud jste nakoupili a naloupali víc, než spotřebujete, spařte kuličky horkou vodou a zmražte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit