Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškový krém s mátou a skořicí
Hráškový krém s mátou a skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hráškový krém s mátou a skořicí

4.8/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1426 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 98 g
Tuky 95 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka si vás získá jemnou chutí i barvou. Krásu neztratí, i pokud ji připravíte z mraženého hrášku – bylo by ale škoda nevyužít toho, že ten čerstvý právě prožívá krátké období vrcholné formy!

Suroviny

voda 1 l
nebo vývar
mléko 150 ml
hrášek 300 g
sůl
pepř bílý
skořice špetka
mletá
máta 4 snítky
na ozdobu

Postup

1

V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a vytvořte světlou jíšku. Zalijte ji vodou či vývarem, osolte a metlou rozšlehejte. Za občasného míchání vařte dvacet minut.

2

Přilijte mléko, a až začne polévka vařit, přisypte hrášek. Povařte pět až deset minut, dokud není hrášek měkký (mražený zpravidla potřebuje kratší dobu než čerstvý), a odstavte z ohně.

3

Přímo v hrnci pak polévku rozmixujte ponorným mixérem a ještě ji přeceďte přes jemný cedník. Rozmixovaný hrášek protlačte vařečkou nebo obrácenou naběračkou.

4

Do polévky přilijte smetanu; čtyři lžíce si nechte na ozdobu. Prohřejte a dochuťte solí i mletým pepřem. Každou porci ozdobte smetanou, skořicí a lístky máty.

Tip Apetitu:
Jemný čerstvý hrášek v luscích se právě dostává na trh. Neváhejte této nabídky využít; trvá jen pár týdnů a opakovat se bude až za rok. Pokud jste nakoupili a naloupali víc, než spotřebujete, spařte kuličky horkou vodou a zmražte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

22.10.2014 16:24

Polevka je naprosto uzasna, klidne lze pridat i vice hrasku, pro jeste vyraznejsi hraskovou chut..

02.09.2007 12:57
Recept se nachází v č.6/05, str.50
28.08.2006 15:34
Tahle polévka je vážně výborná! Když ji chci jako lehčí oběd, dám tam místo skořice citronovou šťávu a rozmíchám jedno vejce...

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč