Grilované lilky s jogurtem a mátou

Grilované lilky s jogurtem a mátou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 471 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 26 g
Tuky 33 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vynikající jako předkrm, příloha ke grilovaným a pečeným masům i coby samostatné jídlo. Zkuste opečené baklažány s jogurtem navršit na krajíce obyčejného chleba nebo na ciabattu. Sklidíte úspěch!

Suroviny

lilek 4 ks
na 1cm kolečka
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
jogurt bílý 150 ml
citronová štáva 2 PL
česnek 2 stroužky
máta svazek

1&nbsp Plátky lilku pokapejte olejem, lehce osolte, opepřete a promíchejte v misce. Grilovací pánev hodně rozpalte a postupně na ní z obou stran opečte plátky baklažánu. Měly by pak být vláčné, s pěkně hnědými rýhami. Nechte trochu vychladnout na talíři.

2Mezitím promíchejte jogurt s citronovou šťávou, oloupanými a prolisovanými stroužky česneku a nasekanou mátou; osolte a opepřete podle chuti. Jogurtovou směsí zakápněte plátky lilku a podávejte, nejlépe při pokojové teplotě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit