Vynikající jako předkrm, příloha ke grilovaným a pečeným masům i coby samostatné jídlo. Zkuste opečené baklažány s jogurtem navršit na krajíce obyčejného chleba nebo na ciabattu. Sklidíte úspěch!
Suroviny
lilek
4
ks
na 1cm kolečka
olivový olej
2
PL
sůl
pepř
jogurt bílý
150
ml
citronová šťáva
2
PL
česnek
2
stroužky
máta
svazek
Postup
1
  Plátky lilku pokapejte olejem, lehce osolte, opepřete a promíchejte v misce. Grilovací pánev hodně rozpalte a postupně na ní z obou stran opečte plátky baklažánu. Měly by pak být vláčné, s pěkně hnědými rýhami. Nechte trochu vychladnout na talíři.
2
Mezitím promíchejte jogurt s citronovou šťávou, oloupanými a prolisovanými stroužky česneku a nasekanou mátou; osolte a opepřete podle chuti. Jogurtovou směsí zakápněte plátky lilku a podávejte, nejlépe při pokojové teplotě.