Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované lilky s jogurtem a mátou

Grilované lilky s jogurtem a mátou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 471 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 26 g
Tuky 33 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající jako předkrm, příloha ke grilovaným a pečeným masům i coby samostatné jídlo. Zkuste opečené baklažány s jogurtem navršit na krajíce obyčejného chleba nebo na ciabattu. Sklidíte úspěch!

Suroviny

lilek 4 ks
na 1cm kolečka
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
máta svazek

Postup

1

&nbsp Plátky lilku pokapejte olejem, lehce osolte, opepřete a promíchejte v misce. Grilovací pánev hodně rozpalte a postupně na ní z obou stran opečte plátky baklažánu. Měly by pak být vláčné, s pěkně hnědými rýhami. Nechte trochu vychladnout na talíři.

2

Mezitím promíchejte jogurt s citronovou šťávou, oloupanými a prolisovanými stroužky česneku a nasekanou mátou; osolte a opepřete podle chuti. Jogurtovou směsí zakápněte plátky lilku a podávejte, nejlépe při pokojové teplotě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...